"VUČIĆ JE SVE PREDVIDEO JOŠ U FEBRUARU" Brnabić - Pretili su nam povlačenjem investitora ako ne uvedemo sankcije Rusiji, odbranili smo se

Tanjug

13. 11. 2022. u 13:10

SRBIJA se suočila sa pretnjom da će se strani investitori povući ako ne uvedemo sankcije Rusiji, ali smo uspeli da se odbranimo, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

ВУЧИЋ ЈЕ СВЕ ПРЕДВИДЕО ЈОШ У ФЕБРУАРУ Брнабић - Претили су нам повлачењем инвеститора ако не уведемо санкције Русији, одбранили смо се

Foto: Tanjug

Brnabićeva je rekla kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvideo još u februaru situaciju koja se trenutno dešava u vezi sa pritiscima da Srbija uvede sankcije Rusiji zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini, te je zaključak Saveta za bezbednost Srbije ostao neizmenjen već devet meseci.

- Kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji, najteži pritisci su bili da će povući sve investitore iz Srbije, što smo mi uspeli da odbranimo, a smatram da su strani investitori došli jer im treba stabilnost u smisli da ne skaču cene energenata - poručila je Brnabićeva.

Stabilnost Srbije, kako je rekla Brnabićeva, ogleda se u tome da imamo najjeftiniji gas, dok je jedino za industriju jeftiniji u Mađarskoj, a kada je reč o električnoj energiji, jeftinije za industriju su Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

Plate i penzije će rasti više nego inflacija

Predsednica vlade najavila je danas povećanje plata u javnom sektoru i povećanje penzija za 12,1 odsto od 1. januara, navodeći da će plate i penzije rasti značajno više nego inflacija.

Brnabićeva je poručila da smo bez ikakvih najava restrikcija ušli bezbedni u ovu tešku zimu, kontinuiranim rastom plata, penzija i minimalca.

 - Kontinuirani rast plata, penzija i minimalca smo ostvarili tako što smo preuzeli na sebe, odnosno da se plaća iz budžeta, podigli smo neoporezivi deo dohotka, na taj način smo smanjili porez i taj trošak preuzeli na sebe - istakla je Brnabićeva gostujući na TV Prva.

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (49)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri