POČEO TEROR NAD SRBIMA: Na Jarinju uručena prva opomena za vozilo registrovano na KM tablice

D.Zečević

01. 11. 2022. u 08:08

POLICIJA privremenih kosovskih institucija počela je sinoć u ponoć da primenjuje odluku o preregistraciji vozila sa srpskih registarskih na tzv RKS tablica.

ПОЧЕО ТЕРОР НАД СРБИМА: На Јарињу уручена прва опомена за возило регистровано на КМ таблице

Foto :privatna arhiva

Tačnije stupila je na snagu prva faza ove odluke na osnovu koje će se vozačima sa registarskim oznakama gradova na Kosovu i Metohiji izdatim od srpskih državnih organa izdavati „upozorenja“ ili „ukori“ da preregistruju svoja vozila.

Prvi takav „ukor „ na amdinistrativnom prelazu Jarinje izdat je ženi vozaču sa KM tablicama nekoliko minuta posle ponoći dok će policija sa ovom „praksom“ nastaviti i narednih dana tačnije do 21. novembra od kada se planiraju novčane kazne od 150 evra za vozače automobile registrovanim na „KM“ i druge srpske registarske tablice.

- Od 21. novembra do 21. januara, svim vlasnicima vozila koji se kreću na teritoriji  Kosova sa nelegalnim registarskim tablicama PR, KM, PZ, GL, UR, PE, DA ili ĐA, biće izrečena novčana kazna od 150 evra u skladu sa važećim zakonodavstvom - navodi se u policijskom saopštenju upućenom građanima i dodaje da će od 21. januara 2023. godine vlasnici vozila sa pomenutim registarskim za ulazak i kretanje po Kosovu i Metohiji dobijati probne registarske tablice, sa pravom registracije na „RKS" tablice, dok će se "proces preregistracije odvijati od 31. marta do 21. aprila 2023. godine, ali u tom vremenskom terminu neće biti finansijskih olakšica".

U pomenutom saopštenju se takođe navodi da nakon 21. aprila 2023. godine neće biti dozvoljen ulazak ili kretanje motornih vozila koja imaju srpske registarske oznake gradova na Kosovu i Metohiji. Međuti, Srbi sa severa Kosova i Metohije i njihovi politički predstavnici ističu da ne pristaju na preregistraciju vozila i da će, kako navode, ukoliko tzv. kosovska policija počne da piše kazne vozačima pružiti miran i demokratski otpor.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati