GRENEL O NOVIM KURTIJEVIM PROVOKACIJAMA: On sve odbija, njegovo prkosno ponašanje nije novost

Novosti online

29. 10. 2022. u 11:26

BIVŠI specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel izjavio je, povodom odbijanja tzv. Kosova da produži rok za preregistracije vozila, da prkosno ponašanje Aljbina Kurtija nije novost.

ГРЕНЕЛ О НОВИМ КУРТИЈЕВИМ ПРОВОКАЦИЈАМА: Он све одбија, његово пркосно понашање није новост

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/AP

Grenel je i ovom prilikom ponovio da je tzv. premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio svaku ideju koju su izneli Amerikanci.

- Bez obzira da li je predlog došao od republikanaca ili demokrata, Kurti sve odbija. Svako ko je učestvovao u razgovorima, zna da je to istina - rekao je Grenel za „Pavlović tudej“.

Grenel je dodao da tim američkog predsednika to tek sada shvata, jer „Bajdenova Bela kuća nije obraćala pažnju na region Balkana“.

Podsetimo, Kurti je u petak saopštio da odluka o zameni registarskih tablica ostaje na snazi, ali uz izmene koje podrazumevaju da puna primena „RKS“ tablica počne posle 21. aprila iduće godine.

Kurti je posle sednice vlade rekao da je doneta odluka da od 1. do 21. novembra Srbima koji nisu preregistrovali vozila na „RKS“ tablice budu izrečene opomene.

Dodao je da će od 21. novembra do 21. januara iduće godine biti primenjene novčane kazne, a od 21. januara do 21. aprila Srbi bi trebalo da koriste probne tablice.

Posle toga, kako je naveo, na KiM neće biti dozvoljene druge registarske oznake osim „RKS“.

BONUS VIDEO - SEĆANjE NA VELIKANA: Ljuba Tadić nije igrao u pozorištu "Boško Buha" da "ne bi plašio decu"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati