VIZIJA SARADNJE I ČVRSTOG PARTNERSTVA: Vučić nastavio razgovore sa Orbanom i Nehamerom na ručku koji je priredio domaćin (FOTO)

Novosti online

03. 10. 2022. u 16:19

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom na ručku koji je za goste priredio domaćin.

ВИЗИЈА САРАДЊЕ И ЧВРСТОГ ПАРТНЕРСТВА: Вучић наставио разговоре са Орбаном и Нехамером на ручку који је приредио домаћин (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Vizija saradnje i čvrstog partnerstva, jedan je od temelja naših odnosa sa prijateljima. O tome razgovaramo čak i na ručku koji nam je priredio naš tradicionalno sjajan domaćin Viktor Orban - piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Vučića.

Predsednik Vučić sa Orbanom i Nehamerom ranije danas razgovarao o migrantskoj krizi, kao i o zajedničkoj akciji protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja.

- Razgovarali smo o svim važnim i teškim pitanjima sa kojima se suočavamo. Svi smo pritisnuti, i to znaju i Mađari i Austrijanci, a naročito mi Srbi. Biće teško premostiti jesen i zimu. Plašim se da će još teža biti naredna zima. Zajednički preduzimamo akciju u oblasti migratorne politike. Mi sada ponovo imamo rast izbeglica iz Sirije i drugih zemalja, a sada imamo priliv i ljudi iz Ukrajine i Ruske Federacije. Želim da obavestim sve da će se Srbija do kraja godine uskladiti sa viznom politikom EU pa Srbiju neće moći da koriste kao dolaznu zemlju oni koji je koriste kao zemlju na daljem putu ka zapadu – rekao je Vučić.

BONUS GALERIJA: MiG-29 - Čuvar srpskog neba

BONUS VIDEO: USRED NJUJORKA - Majstorija predsednika Vučića sa košarkaškom loptom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

KURTIJEVA POLICIJA BACA ŠOK BOMBE: Drama na severu Kosova i Metohije