VULIN REAGOVAO NA SAOPŠTENJE STEJT DEPARTMENTA: "Srbija je slobodna zemlja, nije rezervat, sami odlučujemo"

Tanjug

29. 09. 2022. u 17:13

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je saopštenje Stejt departmenta u kojem kritikuje Srbiju zbog Plana konsultacija sa Rusijom iznenađujuće i da je korak u pogrešnom pravcu, te poručuje da Srbija nije uradila ništa što je u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

ВУЛИН РЕАГОВАО НА САОПШТЕЊЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА: Србија је слободна земља, није резерват, сами одлучујемо

Foto Tanjug

- Posebno nije uradila ništa što je protivno interesima njenih građana, što je za nas u Srbiji mera svih stvari - dodao je Vulin.

Podseća da SAD sede s Rusijom u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, a od Srbije očekuju da postane deo antiruske histerije.

- Kao i na primeru nepoštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, a zahtevom da je Ukrajina nepovrediva, SAD potvrđuje da su licemerje i dupli standardi jedina konstanta politike velikih sila, a posebno onih koji su bombardovali Srbiju. Mi smo malobrojan narod, ali smo slobodan narod i dok nas vodi Aleksandar Vučić, ostaćemo slobodni i sami ćemo odlučivati ko su nam prijatelji i sa kime i kako sarađujemo. Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat, mi odlučujemo sami - izjavio je Vulin.

BONUS VIDEO: 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sa premijerom Japana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije