MINISTAR VULIN: EU neće da dopusti Srbiji i Vučiću da vodi nezavisnu politiku

Novosti online

26. 09. 2022. u 15:42

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oglasio se povodom nezapamćenih pritisaka Evropske unije na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

МИНИСТАР ВУЛИН: ЕУ неће да допусти Србији и Вучићу да води независну политику

Foto: MUP

- Evropska unija odlično zna da je potpisani dokument sa Ruskom Federacijom tehničke prirode, ali isto tako Evropska unija zna da predsedniku Srbije i predsedniku svih Srba Aleksandru Vučiću neće da dopuste da vodi samostalnu i nezavisnu politiku. To je suština svih napada i lažne brige o putu Srbije i njenoj orijentaciji i borba za svođenje Vučića na nivo uplašenih evropskih političara bez ideje i uverenja, a Srbije na vazalnu teritoriju - rekao je Vulin, uz opasku da je medijski linč kroz koji prolazi Vučić samo manji deo pritisaka i pretnji kojima je izložen svakog dana, a koji tek treba da nastupe na sastanku u Pragu.

- Sve do sada viđeno je samo pokazna vežba za ono što su pripremili Vučiću 6. oktobra na sastanku Evropske unije i zemljama kandidatima. Sila i licemerje sa kojom se Evropska unija obračunava sa predsednikom Srbije je dokaz da je bolje da Vučić ostane predsednik svih Srba, nego da Srbija nastavi da još neku deceniju ubeđuje sebe kako će jednom biti član Evropske unije - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)