SNAŽNA VUČIĆEVA PORUKA: "Hoćete da nam uzmete zemlju, a mi vam ni pedlja nećemo dati"

Novosti online

15. 09. 2022. u 12:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas u Bijeljini na centralnoj manifestaciji proslave Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

СНАЖНА ВУЧИЋЕВА ПОРУКА: Хоћете да нам узмете земљу, а ми вам ни педља нећемо дати

Foto: Printscreen/RTS

Predsednik je rekao da kada je naša vojska krenula u probijanje Solunskog fronta, postojalo je nešto jače od oružja - jedinstvo, seljaka i građana, onih koji su izgubili malo i koji su izgubili sve. 

- Prvo smo morali da se ujedinimo, da bi naše različitosti bile slobodne. Izazovi danas nisu mnogo manji nego oni u Prvom svetskom ratu. I danas možemo da izgubimo i slobodu i državu i živote. Razlika je u tome što danas moramo da se ujedinimo. Moramo da shvatimo da naše male razlike biju bitke u kojima niko ne može da pobedi. U takvoj Srbiji niko neće moći da bude slobodan, bićemo jednaki, ali u ropstvu. Suština svake slobode je pravo da budemo drugačiji, samo tako možemo da budemo ujedinjeni i zajedno. Tako što ćemo sve svoje različitosti ujediniti u borbi za slobodu. Moramo da znamo da samo sebe imamo, da se ujedinimo i spasimo. Moramo da naučimo da poštujemo sebe, svoju zastavu i svoju slobodu - rekao je Vučić. 

Jedinstvo nam mora biti zavet i obaveza, rekao je on.

- Nasrnuli su na KiM i po svaku cenu hoće da ga otmu iz naših ruku, da završe ono što su počeli. Ja imam nešto da im poručim. Hoćete da nam uzmete zemlju i po širini i po dužini, a mi vam ni pedlja nećemo dati. I to je ono što hoću da znaju. Možete da budete moćni i veliki, ali ne možete da pobedite pravdu i pravo. Ne možete da pobedite ono što svi osećamo - jedinstvo našeg naroda - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (94)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!