ZSO SE MORA ŠTO PRE FORMIRATI, TO JE OBAVEZA PRIŠTINE: Srbi sa severa Kosmeta razgovarali sa Lajčakom

D. Zečević

29. 06. 2022. u 16:03

USPOSTAVLJANJE Zajednice srpskih opština je najvažnija i ključna stvar za kosovske Srbe, kako bi se sve ono je što je njenim formiranje dogovoreno realizovalo. Jedino se na taj način položaj Srba na Kosovu može poboljšati.

ЗСО СЕ МОРА ШТО ПРЕ ФОРМИРАТИ, ТО ЈЕ ОБАВЕЗА ПРИШТИНЕ: Срби са севера Космета разговарали са Лајчаком

Foto: D. Zečević

Ovo su između ostalo na sastanku održanom u sredu, poručili ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić i gradonačelnici opština sa Severa Kosova, Milan Radojević, Zoran Todić, Srđan Vulović i Dragiša Milović na sastanku sa Specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Foto: D. Zečević

- Sva otvorena pitanja između Srba i Albanaca moraju se rešavati dijalogom u Briselu ali i da se sve dogovoreno sprovede onako kako je predviđeno sporazumom Beograda i Prištine, jer jedino tako možemo da rešavamo probleme koji stoje na putu boljeg života-navodi se u saopštenju predtavnika Srba sa severa i dodaje da će svi jednostrani potezi dovesti do destabilizacije situacije na terenu ali i dovesti u pitanje i ostale sporazume koji su dogovoreni. -Oduvek smo bili konstruktivan parter u trasiranju puta za bolju budućnost, to isto očekujemo i od svojih komšija sa kojima trebamo da gradimo zajednički suživot - istakli su ministar Rakić i gradonačelnici tokom susreta sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine sa kojim je razgovarano i o ostalim aktuelnim problemima koji otežavaju život Srba na ovim prostorima.

Foto: D. Zečević

Oni su Miroslavu Lajčaku predočili da incidenti koji se dešavaju u povratničkim sredinama moraju odmah prestati zbog toga što proces povratka stoji u mestu.

BONUS GALERIJA: MiG-29 - Čuvar srpskog neba

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SRBI SU ZA BALKAN RATOVALI! Bezočne laži Slavoja Žižeka - dobro znamo šta je Balkan!