AKO bi uslov da Srbija brže napreduje ka EU bio da zarati sa nekim, onda neka hvala, nije toga vredno, poručio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na to što su Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

euiste

24.06.2022. 02:45

EU mu ga dodje nesto kao lokalno pevacko drustvo gde svi moraju da pevaju ono sto Imperija i njen vojni savez vole da cuju. Rezim u Ukrajini se stavio pod komandu Imperije i njen prijem u pevacko drustvo je postao formalnost.

Jordan Živanović

24.06.2022. 05:32

Nijedan naš političar u Srbiji do sada nije tako ogolio otvoreno i uvredljivo licemerje Zapada vezano za prijem u EU Republike Srbije, kao gospodin Vulin!? Podržavam sve iznete činjenice ministra Vulina, a siguran sam da ogromna većina građana Srbije to isto misli! Kakav će biti epilog započetih planetarnih tektonskih promena u funkcionisanju ljudske civilizacije u narednih godinama - srećom, ne moram na ovom mestu da kažem!?

mi

24.06.2022. 07:44

A sta, pa koga to cudi, sve ovo sto Vulin sad iznosi smo znali jos od 1999g. Dovoljno je svakom da vidi kako su ekspresno primljene na pr. Rumunija pa Bugarska, korupcije nikad vise, o hrvatskoj i da ne govorimo. Kazite narodu jednom pravim imenom: One drzave i drzavice koje su bile uz Treci Rajh sad primaju u Cetvrti Rajh, tacka.

mihail

24.06.2022. 08:29

Njima ne treba nasa Srbija u EU, nego, ona koju rasparcaju, delove podele; hrvatima, muslimanima, crnogorcima, siptarima, madjarima, a pravoslavnu veru, ukinu, kao sto su hrvati u Hrvatskoj. Hrvatska je EU dovoljno je videti sta se u toj EU radi sa nasim Srbima .Sta dalje ocekujes i trazis Nama nije mesto u EU.To sto nam daju pare kojima mi podsticemo njihovu industriju da je grade u nasoj Sbiji , da bi sa nasom besplatnom radnom snagom pravili konkurentne proizvode, to nije niti nas dobitak ,niti njihov gubitak tih navodno dzaba datih para.U njihovoj firmi radnik ima bruto platu u proseku 7000 eura a u nasoj placaju max 1200 (eur)Na 1000 radnika dobiju 5 miliona (eura), za par godina te navodno dzaba date pare kojima Vucic stimulise izgradnju fabrika oni povrate samo po tom osnovu. Mi to treba da iskoristimo kao odskocnu dasku uvedemo ih a onda min zaradu kao osnovu za plate podignemo do normalnog standarda kod koga je minimalac za 20(%) veci od prosecne potrosacke korpe .Tada mi njih eksploatisemo a ne kao sada oni nas Tada razvijamo nasu Srbiju .Taj recept koristiti sa zemljama Briksa i odvojiti se od NACISTA do konacnog cilja SVI SRBI U JEDNOJ VELIKOJ SRBIJI a narocito Srpska Krajina i Kosovo

Vekovna vladavina

24.06.2022. 10:56

Nista cudno. Zapad je zadrzao istorijski, vekovni kolonijalni sistem vladavine ,samo se menja varijanta eksploatacije i potlacenosti manjih zemalja.