PRAKSA U MINISTARSTVU Potpisan memorandum sa Ekonomskim fakultetom

S. B.

22. 06. 2022. u 12:24

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture studentima ćemo obezbediti stručnu praksu i unapređenje edukacije kroz praktične aktivnosti, a Ministarstvu jačanje kadrovskih kapaciteta, istakao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon što je sa dekanom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Žaklinom Stojanović potpisao Memorandum o saradnji resornog ministarstva i Ekonomskog fakulteta.

ПРАКСА У МИНИСТАРСТВУ Потписан меморандум са Економским факултетом

Ministarstvo saobraćaja

,,Nema važnijeg posla nego da studentima približimo sve ono što radimo i da ih pripremimo za odgovorne zadatke koji su pred njima. Danas po prvi put u modernoj istoriji možemo da se poredimo sa razvijenim zemljama Zapadne Evrope po kompleksnosti projekata koje izvodimo, i zato je saradnja sa akademskom zajednicom važna. Sa svakim izgrađenim kilometrom najmodernijih auto-puteva kroz Srbiju ili brze pruge od Beograda do Budimpešte, sa modernizacijom luka i razvojem intermodalnog transporta, mi našim studentima možemo da ponudimo nova znanja i stručno usavršavanje. Veliki broj inženjera se vratio u zemlju, danas mladi ljudi ne moraju da odlaze u inostranstvo da bi nastavili sa usavršavanjem" kazao je Momirović.

Ministar Momirović je istakako da je važno da se kroz stručnu praksu studentima osnovnih studija, približe najznačajniji procesi rada i podrži proces studiranja jer su Srbiji potrebni kompetentni kadrovi kako bi dodatno „osvežili" državnu upravu, uneli novu energiju i nova znanja. 

Cilj potpisivanja Memoranduma o saradnji je razvoj i realizacija studijskih programa na Ekonomskom fakultetu koji će studentima pružiti znanja i veštine za potrebe rada u Ministarstvu, uključujući znanja iz oblasti forenzičkog računovodstva. Organizovanje stručnih praksi u Ministarstvu i realizacija istraživanja, učestvovanje na okruglim stolovima i konferencijama, realizacija obuka i kurseva kontinuelne edukacije na Ekonomskom fakultetu za zaposlene u Ministarstvu, kao i organizovanje gostujućih predavanja i prezentacija studentima Ekonomskog fakulteta od strane zaposlenih u Ministarstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati