NOVI SAD SUTRA I U SUBOTU DOMAĆIN MEĐUNARODNOG TURNIRA U BASKETU 3X3: Takmičenje na otvorenom terenu, na Trgu slobode

Z. GRUMIĆ

02. 06. 2022. u 14:28

INTERNACIONALNO ekipno takmičenje u basketu FIBA 3x3 turnir "Novi Sad Ultra Čelindžer 2022" biće otvoreno sutra u 15 časova na novosadskom Trgu slobode, duelom između Varšave i Ljubljane.

НОВИ САД СУТРА И У СУБОТУ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ ТУРНИРА У БАСКЕТУ 3X3: Такмичење на отвореном терену, на Тргу слободе

Grad Novi Sad

Na dvodnevnom turniru, koji se održava na otvorenom terenu s montažnim tribinama postavljenim na centralnom gradskom trgu, nastupiće 16 najboljih ekipa iz nekoliko zemalja sveta, među kojima su i dve naše, Ub 3x3 i Liman 3x3. One će se u Novom Sadu boriti za odlazak na Masters turnir u Lozani, u avgustu ove godine.

Dan uoči takmičenja basketaše iz ekipe Ub, Strahinju Stojačića, Dejana Majstorovića, Nemanju Baraća, Marka Brankovića i njihove trenere Danila Lukića i Marka Ždera primili su u novosadskoj Gradskoj kući član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

- Ponosan sam što je Novi Sad drugi put domaćin velikog sportskog događaja – istakao je Cvjetićanin naglasivši da je naš grad prvim turnirom pokazao visok kvalitet u organizovanju sportskih priredbi. On je zahvalio na značajnoj podršci Ministarstvu omladine i sporta i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i pozvao ljubitelje basketa da dođu i uživaju u utakmicama a našim timovima poželeo da ostvare najbolje rezultate.

Pokrajinski sekretar Basta je izrazio zadovoljstvo što u Novi Sad dolaze najbolje svetske ekipe i istakao da će Pokrajina i ubuduće pružati podršku tom takmičenju.

Najbolji igrač na FIBA 3x3 rang listi Strahinja Stojačić je, u ime basketaša, zahvalio na prijemu i podršci bez koje, kako je dodao, ova manifestacija ne bi moglo da bude održana.

- Na nama je sada određeni pritisak da sve prođe kako smo zamislili i da jedna od srpskih ekipa osvoji turnir. Pozivam publiku da dođe u što većem broju da nas podrži – poručio je Strahinja Stojačić.

Ulaz na utakmice je besplatan, uz prethodnu registraciju na Internet sajtu 3x3.games i uz „QR kod“, koji je uslov za ulazak na tribine. Tribine su kapaciteta 1.300 posetilaca a publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati basket i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024