PREDSEDNICA SLOVAČKE ČESTITALA VUČIĆU: Želim Vam dobro zdravlje, mnogo energije i državničke razboritosti

Tanjug

01. 06. 2022. u 17:26

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednice Slovačke Zuzane Čaputove povodom preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije.

ПРЕДСЕДНИЦА СЛОВАЧКЕ ЧЕСТИТАЛА ВУЧИЋУ: Желим Вам добро здравље, много енергије и државничке разборитости

Foto: P. Milošević

- U ime građana Slovačke Republike, kao i u svoje ime, najsrdačnije Vam čestitam preuzimanje funkcije predsednika Republike Srbije. Želim Vam dobro zdravlje, mnogo energije i državničke razboritosti u obavljanju ove odgovorne funkcije.

U ovom teškom periodu, kada se Evropa suočava sa bezbednosnim pretnjama velikih razmera izazvanim neopravdanom agresijom Rusije na Ukrajinu, izuzetno je važno da budemo ujedinjeni na strani evropskih vrednosti, slobode i demokratije.

Uverena sam da će Srbija pod Vašim rukovodstvom doprineti ovom jedinstvu i solidarnosti sa Ukrajinom.

Verujem da ćete čvrst mandat, koji ste dobili od svojih građana na izborima, iskoristiti za reforme potrebne na putu za integraciju Vaše zemlje u Evropsku uniju i jačanje principa demokratije i vladavine prava. Sigurna sam da će Srbija nastaviti da igra pozitivnu ulogu u razvoju partnerstva i saradnje u regionu.

Verujem da će tradicionalno odlični odnosi Slovačke i Srbije nastaviti da se razvijaju u korist građana obe naše države - navodi se u čestitki predsednice Slovačke Zuzane Čaputove.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar VUčić položio je juče zakletvu i zvanično započeo drugi petogodišnji mandat. On je, posle polaganja zakletve na posebnoj sednici, držeći ruku na Ustavu i Miroslavljevom jevanđelju, u prisustvu poslanika, čla-nova Vlade, porodice, crkvenih velikodostojnika, diplomatskog kora, bivših predsednika najavio da ćemo nastaviti da se držimo međunarodnog prava, dodajući da kod nas nema ni rusofobnog ni antizapadnog ponanjaša. Javnost je obavestio i da će nova Vlada biti formirana do kraja jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada