VUČIĆ OBJAVIO SJAJAN SNIMAK NA INSTAGRAMU: "Sve svoje snage ću posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Srbije" (VIDEO)

Novosti online

31. 05. 2022. u 19:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu u Narodnoj skupštini,.

ВУЧИЋ ОБЈАВИО СЈАЈАН СНИМАК НА ИНСТАГРАМУ: Све своје снаге ћу посветити очувању суверености и целине територије Србије (ВИДЕО)

Foto: P. Milošević

Vučić je na svom Instagram nalogu "Budućnost Srbije" objavio snimak današnje svečanosti, uz sledeći opis:

- Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti - piše u opisu snimka.

Na video materijalu se vide mališani koji su u narodnim nošnjama dočekali predsednika Vučića kao i naši ljudi sa Kosova, zatim sam čin polaganja zakletve i narod koji je pozdravio predsednika nakon ceremonije.

Vučić je u obraćanju nakon polaganja zakletve rekao da tokom svog mandata želi da radi više, ali ne za sebe, nego za Srbiju, kao i da mu je ideal dobrobit svih građana.

- Ne postoji veća čast i obaveza od one koje ti daje da vodiš svoju zemlju. Sve to i obavezu, i dužnost, i čast, i ponos dobio sam od građana na izborima. Želim da budem predsednik svih i za sve, prvi po obavezama i poslednji po privilegijama. Da radim više i ne tražim ništa za sebe, ali tražim sve za Srbiju - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da su Kosovo i Metohija sve važnija tema u svetu, zbog čega se suočavamo sa pritiscima.

- Šta god vam govorili sa Zapada, Kosovo i Metohija biće veća i važnija tema. Oni će vam reći da to nije tako i da Kosovo nije slično kao drugi primeri u svetu. Što više to ponavljaju, to ih više to muči. Nemamo ni sa kim da razgovaramo. Znam da ovo niko ne želi da sluša u Srbiji, ali mi moramo da budemo spremni na kompromise. Da čuvamo naš narod na Kosovu, i njihovu decu, koji i dalje vole Srbiju.

Predsednikove reči dočekane su velikim aplauzom.

- Danas, kada o tome govorimo, ne vraćaju ono što Visokim Dečanim pripada. Niko se zbog toga ne sekira. Koliko razumevanja možemo da dobijemo i racionalnog prihvatanja naših argumenata kada kažemo, čekajte, vi očekujete da se jednako snažno opredeljujemo protiv RF, sve ostalo po strani, ali kako mislite da svakog dana govorite o teritorijalnom integritetu, ali vi Srbi zaboravite na poštovanje tog principa međunarodnog javnog prava. Dobro je za vas da zaboravite na to. Ja molim predstavnike tih zemalja da budu makar malo fer prema Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)