DRŽAVA RAZMIŠLJA O POMOĆI ZA PROSVETARE: Odluka posle izbora

Novosti onlajn

12. 03. 2022. u 21:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je na gostovanju u emisiji na TV Pink napomenuo da u ovim teškim momentima država razmatra o pomoći za prosvetare.

ДРЖАВА РАЗМИШЉА О ПОМОЋИ ЗА ПРОСВЕТАРЕ: Одлука после избора

Foto: Printskrin/ TV Pink

- Imamo bezbroj problema na sve strane. Rađaju se muke gde god da okrenete, svakoga dana se pojavljuje novi problem. Ekonomske posledice, političke, društvene su jezive. Ovo je najteži sukob na evrospkom tlu od Drugog svetskog rata. Za Evropu i sve. Važno je da ljudi razumeju. Ja sam rekao Siniši i Ani da pokušamo da nađemo način za jednokratnu pomoć prosvetarima, od 100 evra ili 10.000 dinara. Oni su mi rekli da pogledam stanje u budžetu i koliko ćemo čega morati da kupimo i hoćemo li za sve to imati para ako ovo bude trajalo 6 meseci? Mi to nećemo da najavljujemo pre izbora, već ćemo da gledamo da li ćemo moći oko 1. maja da obradujemo prosvetare ili ne? Plate neće kasniti u javnom sektoru, siguran sam i u privatnom. Penzije nikada neće da kasne ni dana. Sva plaćanja države prema firmama neće da kasne ni dana.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ U OBRENOVCU I BUSIJAMA: Budućnost pripada onima koji grade

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

MOĆNO DEJSTVO OKLOPNIH VOZILA: Pogledajte naoružanje Vojske Srbije na Pešteru (VIDEO)