PRVI OSNOVNI SUD U BEOGRADU: Odbijena tužba Đilasa protiv Malog

Tanjug

18. 02. 2022. u 10:56

PRVI osnovni sud u Beogradu odbio je tužbu Dragana Đilasa protiv ministra finansija Siniše Malog za povredu časti kao neosnovanu, navodi se u presudi u koju je Tanjug imao uvid.

ПРВИ ОСНОВНИ СУД У БЕОГРАДУ: Одбијена тужба Ђиласа против Малог

Foto: Jutjub/Printscreen

Na osnovu presude Prvog osnovnog suda u Beogradu, donete nakon zaključene usmene i javne glavne rasprave 6. februara 2021. godine, utvrđeno je da je Dragan Đilas neosnovano tužio Sinišu Malog za povredu časti i ugleda, za izjavu od 29. decembra 2019. godine u kojoj ga je označio kao osobu koja krade.

Sud je potvrdio da Siniša Mali svojim izjavama nije pričinio štetu Draganu Đilasu.

Na osnovu presude, Đilas treba da isplati 69.900 dinara za troškove parničnog postupka Siniši Malom, pošto je odbijen njegov zahtev za naknadu od 500.000 dinara za povredu časti sa zateznom kamatom.

Kako je navedeno u obrazloženju presude, Dragan Đilas je naveo da je Mali dao izjavu za javnost, prenetu u više medija, a koja je bila usmerena u celini ka tužiocu, te da je ta izjava imala čak i naslov: "Đilas, umesto za ovu zemlju, radio za svoj džep".

Mali je u toj izjavi rekao da je Đilas za to vreme znao samo da sprovede svoj lični investicioni plan, baziran na enormnoj krađi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024