IZJAVA OSMANI POKAZUJE PRAVO LICE POLITIČARA U PRIŠTINI Petković: Nadam se da je čula zvaničnike EU, SAD i Velike Britanije

Tanjug

11. 02. 2022. u 12:06

U MORU apsurdnih izjava prištinskih političara, prvo mesto zauzima poruka Vjose Osmani, da je takozvano Kosovo ispunilo sve svoje obaveze i sporazume iz dijaloga, a potom izjava da nikada neće formirati Zajednicu srpskih opština, onako kako je dogovoreno u Briselu, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

ИЗЈАВА ОСМАНИ ПОКАЗУЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ ПОЛИТИЧАРА У ПРИШТИНИ Петковић: Надам се да је чула званичнике ЕУ, САД и Велике Британије

Foto: Tanjug

- Nadam se da je Osmanijeva čula tokom prethodnih dana i posete visokih zvaničnika EU SAD i Velike Britanije regionu da dogovori moraju da se poštuju i da će joj, kada procesuira te informacije, biti jasno da ne može večno bežati od ispunjavanja svojih obaveza - poručio je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

On je ocenio da izjava Osmani pored toga što je potpuno besmislena, pokazuje pravo lice političara u Prištini, koji misle da je Briselski sporazum švedski sto sa koga mogu da uzmu ono što im odgovara i čije odredbe mogu u hodu menjati i proizvoljno tumačiti.

- Upravo je Beograd taj koji je ispunio sve svoje obaveze i kredibilan je i strpljiv partner u procesu dijaloga, dok Priština osim ZSO, odbija da sprovede i sporazume iz domena energetike, odbija saradnju po pitanju rešavanja sudbine nestalih i iznova postavlja nove uslove kako bi potpuno obesmislila dijalog kao proces za rešavanje svih otvorenih pitanja i put ka normalizaciji odnosa - naveo je Petković.

On je ukazao i da je važno da je Vjosa Osmani konačno priznala da je Zajednica srpskih opština u Briselu dogovorena sa svim izvršnim ovlašćenjima i jasnom strukturom i da upravo u tome leži razlog zbog kog Priština odbija njeno formiranje skoro devet godina.

BONUS VIDEO - BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HELIKOPTERI POKAZALI SILU: Vojska Srbije ispunila sva očekivanja na Pešteru (VIDEO)