VAŽNA POSETA: Brnabićeva danas u Briselu na sastanku Saveta za stabilizaciju

Tanjug

25. 01. 2022. u 07:08

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boraviće danas u poseti Briselu, gde će učestvovati na sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije sa Evropskom unijom.

ВАЖНА ПОСЕТА: Брнабићева данас у Бриселу на састанку Савета за стабилизацију

Ana Brnabić

U delegaciji sa premijerkom Brnabić biće ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Predsednica Vlade Srbije sastaće se sa najvišim predstavnicima Evropske unije - predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom.

Brnabićeva će u odvojenim susretima razgovarati i sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.

U okviru posete planirani su i sastanci sa potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom, evropskim komesarom za pravosuđe Didijeom Rejnerdsom, kao i sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

Cilj sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje je pregled opšteg napretka Srbije u oblasti pristupnog procesa, unutrašnjih reformi, usklađivanju sa EU zakonima, ali i spoljnom i bezbednosnom politikom, regionalna saradnja, dijalog Beograda i Prištine kao i pregled opšte situacije na Zapadnom Balkanu.

Na sastanku će biti predstavljeni i dalji prioriteti kojima Srbija treba da se posveti i u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Oko 12.30 časova, između dva dela sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje, predviđeno je i zajedničko obraćanje medijima Brnabićeve, Borelja i Varhejija.

U popodnevnim časovima Brnabićeva će se sastati sa Mišelom, a zatim i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

U sedištu Evropske komisije premijerka Srbije razgovaraće sa potpredsednikom Komisije Fransom Timermansom i komesarom za pravosuđe Didijeom Rejndersom.

Zvaničnu posetu Briselu Brnabićeva završava sastankom sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom, nakon čega će se iz Brisela obratiti domaćim medijima.

BONUS VIDEO - Modernizacija i rekonstrukcija železničkog saobraćaja nastavljaju se ubrzanim tempom i u ovoj godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)