KAKO "NEZAVISNI" MEDIJI ZAMIŠLJAJU DRŽAVU: Brnabićeva razočarana mišljenjem Šolakovih medija o Evropskoj uniji, UNDP, EIB i Kraljevini Švedskoj!

Novosti onlajn

18. 01. 2022. u 15:36

DANAS je u Vladi Srbije održana pres-konferencija, na kojoj su uz predsednicu Vlade Anu Brnabić i dve ministarke – Zoranu Mihajlović i Jadranku Joksimović, učestovovali i parneri iz inostranstva.

КАКО НЕЗАВИСНИ МЕДИЈИ ЗАМИШЉАЈУ ДРЖАВУ: Брнабићева разочарана мишљењем Шолакових медија о Европској унији, УНДП, ЕИБ и Краљевини Шведској!

Foto: Tanjug

Tema konferencije bila je projekat “EU za Zelenu agendu u Srbiji”.

Iako mediji koji sebe nazivaju nezavisnim uvek imaju pitanja koja nikakve veze sa temom nemaju, danas to nije bio slučaj. Ali iz ove perspektive se čini da je bolje da su se držali svoje ustaljene taktike. Naime, novinarka NJuzmaks Adrija imala je pitanje za premijerku koje je insinuiralo da je ova konferencija sazvana zbog izvesnog dopisa javnih preduzeća od pre četiri dana, o tome da su oni protiv zelene agende. Dakle, postoji jedan novinar u Srbiji koji misli da je predsednica Vlade pozvala čak četiri visoka strana zvaničnika kako bi reagovala na neke dopise javnih preduzeća. Prema mišljenju nezavisnih medija, Fransin Pikap, stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Republici Srbiji, Anika Ben David, ambasadorka Kraljevine Švedske, Alesandro Bragonzi, šef regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan i Emanuele Žiofre, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji su ljudi na dugme, koje premijerka može za četiri dana da okupi kako bi odgovorili na neki dopis. Najbolja reč koja oslikava ovu situaciju je – tragikomično.

Premijerka je i sama regovala sledećim rečima:

- Ne znam zašto imate tako nisko mišljenje o našim partnerima, ovo nisu aktivnosti koje se mogu organizovati za četiri dana i ova konferencija je planirana mnogo, mnogo ranije. 

 

Brnabićeva imala savet za N1: Pitajte o Rio Tintu one vođe protesta koje svake subote pokrivate
 

Nastavak konferencije protekao je o diskusiji o Rio Tintu. Iako je Vlada Srbije najavila da je blizu ukidanja svih potpisanih dozvola, još od 2004. godine kada je bivša vlast dovela Rio Tinto u Srbiju, to za neke medije nije dovoljno. Žaklina Tatalović je pokušavala da dobije odgovor koji ona želi, iako joj je Ana Brnabić više puta rekla da sve obaveze prema Rio Tintu datiraju iz vremena kada SNS nije bio na vlasti. „A zašto na protestima, koje svake subote pokrivate, ne pitate tog Nebojšu Zelenovića zašto tada nije reagovao protiv Rio Tinta? Zašto ga ne pitate zašto je njegova tadašnja stranka dovela Rio Tinto u Srbiju, zašto kao gradonačelnik Šapca nikada reč nije rekao o tome, iako je iz tog kraja? Imate priliku svake subote, pa možete dobiti odgovore od njih na sva vaša pitanja“, rekla je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)