SASLUŠANJE SVEDOKA: Danas se nastavlja suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

D. Zečević

23. 11. 2021. u 09:10

SASLUŠANjEM Ksenije Božović, nekadašnje prve saradnice lidera GI SDP, sada predstavnice ove Inicijative, koja je juče davala gotovo pet sati iskaz, danas će pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini biti nastavljeno suđenje u vezi sa ubistvom lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda” (GI SDP) Olivera Ivanovića.

САСЛУШАЊЕ СВЕДОКА: Данас се наставља суђење у случају убиства Оливера Ивановића

Foto: D.Zečević

Kako je „Novostima“ izjavila advokatica Jovana Filipović, branilac Silvane Arsović, nekadašnje Oliverove sekretarice, iskaz Božovićeve sa jučerašnjeg saslušanja je u potpunosti u skladu sa materijalnim dokazima.

- Nadam se da će i ostali svedoci biti spremni da daju detaljno iskaz pred sudom kako bi se utvrdilo činjenično stanje - ističe Filipovićeva, dodajući da je odbrana Silvane Arsović predložila da se saslušaju još dva svedoka. Inače, iako je kao svedok tužilaštva pozvana i Milena Popović, nevenčana Oliverova supruga, ona se juče zbog zdravstvenih razloga nije pojavila na suđenju, kojem juče nisu prisustvovali ni Marina Ivanović, bivša Oliverova supruga, kao i sin Nikola, koji su prethodno predstavljali porodicu u svojstvu oštećene strane. Porodicu Ivanović će kao oštećenu stranu od sada predstavljati advokat Milan Bigović. Suđenje u ovom slučaju biće nastavljeno i sutra saslušanjem svedoka tužilaštva u optužnici trećoj po redu, koje je specijalno tužilaštvo tzv. Kosova podiglo protiv šest osoba srpske nacionalnosti optuženih za više krivičnih dela kao što su zloupotreba položaja, učestvovanje u kriminalnoj grupi i druge, ali se niko od njih ne tereti za sam čin ubistva.
Inače, Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice ispred kancelarije Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda” koju je i osnovao.

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU: Policija blokirala grad posle pucnjave

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri