VUČIĆ O RTS-u: "Ne kukam, kako kažu, ali pitam ko bira podobne goste?"

Novosti online

19. 11. 2021. u 15:09

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić kaže da nije "kukao" niti se žalio da dugo nije gostovao na RTS-u, već da je upitao - ko je taj ko propisuje kriterijum ko može, a ko ne može da gostuje na Javnom servisu i da odgovor na to pitanje nije dobio.

ВУЧИЋ О РТС-у: Не кукам, како кажу, али питам ко бира подобне госте?

Foto N. Skenderija

Vučić je pre nekoliko dana rekao da ga RTS nije zvao da gostuje, a da on ne želi sam da se poziva i da neće ni da ide na Javni servis, i pri tome upitao zašto na toj televiziji ne gostuje neko kao što su Dragan Vučićević ili Milomir Marić, koji imaju veliku čitanost i gledanost, a može urednik KRIK-a Stevan Dojčinović i neko ko ne može da proda ni 50 primeraka "nečega".

Na konstataciju novinara, danas u Subotici, da Dojčinović kaže da je Vučić sveprisutan na RTS-u i da ne razume zašto se žali, ali "ne objašnjava kako on može, a Vučićević ne može na RTS", predsednik je rekao da bi bio "arogantna budala" kad bi rekao da ga negde nema, već je samo konstatovao da, koliko god čudno delovalo, nije gostovao osam ili devet meseci u večernjem terminu na RTS-u.

Prisutan je, kaže, govoto svakog dana, kao predsednik države, a ne kao stranački lider, kada ima aktivnosti koje su za javnost.

- Ne žalim se, niti mi je palo na pamet da se žalim kako su to oni krstili... Pitao sam nešto drugo - ko je onaj ko propisuje kriterijum ko može, a ko ne može da gostuje, i kako može urednik niskotiražnog lista ili portala, a ne može urednik najtiražnijih novina u Srbiji - rekao je Vučić.

Upitao je sa kojim je interesima to povezano - nekim ličnim ili nacionalnim?

- Na to nisam dobio odgovor ni od koga i na to je nemoguće dati racionalan i logičan odgovor. I vidite da ste ušli u nešto što ljudima smeta... I, onda će svi da govore kao se ja žalim - rekao je Vučić.

Dodao je da će gostovati na RTS-u kada bude morao, a to je jednom godišnje, da li u januaru ili februaru, ali svakako do kraja godine ne.

- A ne mislim da sam toliko glup, da ne vidim da ispadam iz frižidera ljudima.. Sebi sam dosadio, a ne drugima. Ali nije to pitanje... Pitanje je zašto jedni mogu, a drugi koji bi po svim normama mogli i morali češće i više, uopšte ne smeju - rekao je Vučić.


Dodao je da se nada da u Srbiji niko ne pravi crne liste i liste zabranjenih.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati