STEFANOVIĆ U TURSKOJ: Ministar posetio mauzolej Kemala Ataturka

Novosti online

27. 10. 2021. u 13:56

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Turskoj, posetio je danas mauzolej osnivača i prvog predsednika Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka u Ankari, gde je položio vence i odao počast.

СТЕФАНОВИЋ У ТУРСКОЈ: Министар посетио маузолеј Кемала Ататурка

Foto: Ministarstvo

- LJudska veličina ogleda se u čovekovom zalaganju za dobrobit ljudi oko njega. Duh oca Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, koji je i danas sveprisutan u svakom kutku ove zemlje, potvrđuje njegovu veličinu i vanvremenske visine koje je dosegao. Uz izraze dubokog poštovanja i divljenja za ovog velikog vojnika svog naroda, koji je ostao nepokolebljiv na svom putu reformi zarad stvaranja moderne i progresivne države, uveren sam da će Turska uvek slediti njegova načela razumevanja, trajnog mira i saradnje sa Republikom Srbijom i sa svim drugim državama širom sveta. Neka mu je večna slava! - naveo je ministar Stefanović u knjizi utisaka u mauzoleju.

Posmrtni ostaci osnivača moderne turske države Kemala Ataturka preneti su 15 godina nakon njegove smrti u mauzolej Anitkabir, čija je izgradnja na brdu iznad Ankare završena 1953. godine. Mauzolej okružuje Park mira u čast Ataturkove poznate izreke kojom se vodio u međunarodnim odnosima „mir u kući, mir u svetu“.
Ministar Stefanović danas će se u Ankari sastati sa ministrom nacionalne odbrane Hulusi Akarom, a tokom posete dvojica ministara prisustvovaće i vežbi Turskih oružanih snaga na poligonu „General Nahit Šenolu“ u Polatliju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)