VULIN ŽESTOKO ODGOVORIO RAMI: "Srpski svet" jedina brana "velikoj Albaniji"

Novosti online

10. 10. 2021. u 15:54

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je na izjavu koju je dao premijer Albanije Edi Rama o težnji ujedinjenja Albanije i lažne države Kosovo.

ВУЛИН ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО РАМИ: Српски свет једина брана великој Албанији

Foto: EPA/ilustracija

- Kada premijer Albanije Edi Rama kaže da je zadatak njegove političke karijere "ujedinjenje Albanije sa (tzv.) Kosovom" ćute sve balkanske zemlje, ćuti i Unmik koji po Rezoluciji 1244 kontroliše Kosovo i Metohiju, a EU neća da izda ni svoja čuvena saopštenja u kojima poziva "obe strane na uzdržanost". Kada ja, koji nisam premijer Srbije, u svoje ime pozovem na političko jedinstvo svih Srba i kažem da je zadatak moje generacije stvaranje "Srpskog sveta" , onda se ceo region oglasi a i EU ima šta da kaže", izjavio je srpski ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovarajući Ediju Rami koji je rekao da je cilj njegove političke karijere da se "Albanija ujedini sa (tzv.) Kosovom". "Zato što svi ćute o "velikoj Albaniji" Srbi moraju da govore. Sve što se dopusti Šiptarima neće moći da se zabrani Srbima. Jedina brana "velikoj Albaniji" i jedina snaga koja će Srbima omogućiti da drugi ne odlučuju o nama je srpsko političko jedinstvo i stvaranje "Srpskog sveta". Nadam se da će svi koji ćute o Raminom priznanju da stvara "veliku Albaniju" ćutati i kada mi Srbi govorimo o "Srpskom svetu" - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi Vihor 2024 na poligonu „Pešter“