VULIN: Ako SNS ne kandiduje Vučića za predsednika, to znači da se slomio pod pritiskom velikih sila

Novosti online

07. 10. 2021. u 20:56

- Dok ja vodim Pokret socijalista, Pokret socijalista će biti lojalan, predvidljiv i borben saborac Aleksandra Vučića, PS ne menja stranu i uvek ću se boriti protiv izmišljene vojvođanske nacije - poručio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u Subotici.

ВУЛИН: Ако СНС не кандидује Вучића за председника, то значи да се сломио под притиском великих сила

Foto: PS

Vulin je u tom gradu, gde je prisustvovao skupu svoje partije i svečanom prijemu 120 članova SPS-a koji su pristupili Pokretu socijalista, poručio novim članovima Gradskog odbora PS Subotice da su se pridružili ljudima koji nikada ne menjaju stranu i svoja uverenja. 

- Dok ja vodim Pokret socijalista, Pokret socijalista će biti lojalan, predvidljiv i borben saborac Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Dok ja vodim Pokret socijalista, nikada nećemo biti sa petooktobarskim ološem i nikada nećemo biti sa onima koji su razorili Srbiju i nikada nećemo biti sa onima koji bi da priznaju Kosovo ili sa onima koji bi Srbiju da uvedu u NATO pakt - poručio je ministar i predsednik PS-a. 

Ministar i lider PS-a Vulin je istakao da je bio član SPS-a kada je bilo najteže, ali da za razliku od drugih nikada nije prodao svoje ideale i uverenja zarad vlasti. 

- Ja sam bio član SPS-a posle 5. oktobra kada je bilo najteže, kada su nam zabranjivali da govorimo, da dišemo, da postojimo, kada članovi naših porodica nisu mogli da se zaposle, a nama bile zatvorene sve novine i televizije. Bio sam član SPS-a kada smo branili pravo pukovnika Šljivančanina da ne bude izručen Hagu i kada smo zbog toga bili prebijani i išli u zatvor, ali sam napustio SPS kada je 2008. godine najavio da će ući u vlast sa DS-om - rekao je Vulin, pa dodao:

- Ne možete biti na strani onih koji su vam uništili zemlju. Ja ni mrtvog Miloševića nisam napustio, a oni koji mu duguju sve, napustili su ga još za života. Po tome se razlikujemo, došli ste u partiju ljudi koji nikada ne menjaju stranu i svoja uverenja.

Novi članovi Gradskog odbora Pokreta socijalista Subotice, na čelu sa porodicom Kosanović poručili su da su ponosni na svoju odluku o učlanjenju u partiju Aleksandra Vulina. Oni su dodali da je Aleksandar Vulin lider koji svojim energičnim radom i borbom za Srbiju zaslužuje svako  poštovanje u narodu.  

Vulin: Ako SNS uskoro ne kandiduje Vučića za predsednika Srbije, PS će imati svog kandidata, mene 

Vulin je poručio da ne zna šta SNS čeka i zašto još uvek nije kandidovao Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Foto: PS

- Mi smo lojalan saborac Srpske napredne stranke i ja sam saborac Aleksandra Vučića. Pred nama su izbori, ne znam šta SNS čeka, i ne znam zašto još nisu kandidovali Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije, ali znam da, ako se on ne bude kandidovao, to će biti znak da su velike i moćne sile uspele da slome jednu veliku i moćnu partiju i da su uspeli da nateraju SNS da ne kandiduje čoveka koji jedini može da pobedi na izborima u Srbiji odmah i u prvom krugu. Ako se to bude desilo, Pokret socijalista će imati svog kandidata za predsednika Republike Srbije i ja ću biti kandidat za predsednika Srbije - poručio je ministar i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin. 

- SNS ima boljeg kandidata od mene, to je Aleksandar Vučić, ali nema ni jednog drugog kandidata boljeg od mene. Ako oni ne budu izdržali pritisak sila, PS će izdržati. Mora neko da nastavi da se bori za vojno neutralnu Srbiju, neću da vidim Srbiju u NATO paktu, neću vojvođansku naciju, neću da mi ambasadori formiraju vladu. Mora neko da nastavi da se bori za Srbiju koja će brinuti o svakom svom građaninu, koja zna šta je socijalna pravda. Srbija nema pravo da ne brine o Srbima gde god da oni žive, Srbija nema pravo da dozvoli da se ponovi martovski pogrom i "Oluja". Mi od borbe nećemo odustati bili u vlasti ili opoziciji - istakao je ministar policije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u Subotici.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)