PO ko zna koji put, za deo opozicije u Srbiji i pojedince iz javnog života, Srbi u sopstvenoj državi treba da imaju manja prava od, recimo - nacionalnih manjina.

Komentari (4)

Makedonac

17.09.2021. 17:04

Rođen sam u Srbiji.Makedonac sam po poreklu.Makedoniju volim,ona je moja druga domovina,Srbija je prva.Makedonci proslavljaju nacionalni praznik Ilinden 2.avgusta.Tada u Jabuci pored Pančeva,gde živi najveći broj Makedonaca proslavljamo praznik i istaknuta je zastava Makedonije,uporedo sa zastavom Srbije.Toga dana isto je i u Kačarevu, Plandištu, Gudurici....i svim drugim mestima gde ima Makedonaca. Nama je država Srbija obezbedila sve uslove u oblasti kulture,informisanja,službene upotrebe jezika i pisma. Makedonski jazik sa elementima nacionalne kulture uči se u školama u Jabuci,Kačarevu, Plandištu,Hajdučici, Gudurici,Vršcu,Subotici i Leskovcu. Ovakva prava Makedonci nemaju nigde van svoje matice. Hvala državi Srbiji i bratskom srpskom narodu. Rado ću uvek istaći zastavu Srbije,i voleti je i poštovati kao i makedonsko sunce.????

Mira

17.09.2021. 19:36

Svakome,ko pljuje i omalovažava svoj narod, izbacite ga iz države.Doživotno.Volim svoju zemlju i zastavu.Nacionalista sam.Ti što glume elitu,oni to nisu ni u svojoj kući.

Goce

18.09.2021. 00:28

Republika Srbija nikom od nacionalnih manjina nije uskratila pravo na svoja obeležja. Ovde je problem što pojedini predstavnici određenih manjina u RS Srbiji pokušavaju da omalovaže državno obeležje države u kojoj žive. Ima tu dosta tema za razgovor.... Živela Srbija!!!

Vlatko Ivanisevic

18.09.2021. 14:43

Prvi.puta u životu,a imam 78g čitam i čujem za te datume koji se navodno slave u Hrvatskoj. Verujte, mi niti jedan nije tačan. Što se mene tiče nemam ništa protiv da u svojoj kuci slavi što god tko hoce.?‍♂️