LAŽNA DRŽAVA POSTHUMNO ODLIKOVALA BAJDENOVOG SINA: Predsednik SAD se zahvalio ovim rečima

Tanjug

01. 08. 2021. u 22:26

PRIVREMENE prištinske institucije posthumno su dodelile predsedničku medalju za vladavinu prava Bou Bajdenu (1969-2015), sinu predsednika SAD Džoa Bajdena, za doprinos pravosudnom sistemu nakon rata 1999. godine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

ЛАЖНА ДРЖАВА ПОСТХУМНО ОДЛИКОВАЛА БАЈДЕНОВОГ СИНА: Председник САД се захвалио овим речима

Foto: EPA

Bo Bajden, bivši državni tužilac američke savezne države Delaver, pomagao je u obuci lokalnih tužioca i sudija na KiM u okviru projekta OEBS-a.

- Bo je na (tzv.) Kosovu radio od srca. Zaljubio se u tu zemlju - rekao je američki predsednik u unapred snimljenoj video poruci koja je emitovana tokom ceremonije u nedelju u Prištini, javlja Glas Amerike.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je da su SAD uradile mnogo za KiM.

- Ono što su SAD i američki narod uradili za našu zemlju, našu slobodu, pravo da postojimo, prevazilazi bilo koje trenutno partnerstvo u svetu. Gospodine predsedniče, (tzv.) Kosovo je i vaš dom - rekla je Vjosa Osmani na ceremoniji uručivanja predsedničke medalje koju je preuzeo američki ambasador u Prištini Filip Kosnet.

Bajden je 2016. godine, dok je bio na položaju potpredsednika SAD, otkrio spomenik svom sinu na KiM, a jedna od ulica u blizini vojne baze Bondstil, u kojoj se nalazi 700 američkih vojnika, nosi njegovo ime.

Američka ambasada u Prištini tvitovala je da je Bo Bajden u okviru programa američkog Ministarstva pravde "uspostavio i ojačao institucije i procedure iz oblasti vladavine prava i osigurao osnovna prava za sve stanovnike (tzv.) Kosova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije