BLIZU SMO PREDLOGA: Ivica Dačić, za "Novosti", o međustranačkom dijalogu bez prisustva stranaca

D. M.

02. 08. 2021. u 09:11

DIJALOG sa strankama koje ne žele prisustvo stranaca mnogo bolje napreduje, nego sa onima iz opozicije koji insistiraju na učešću predstavnika Evropskog parlamenta u tim razgovorima.

БЛИЗУ СМО ПРЕДЛОГА: Ивица Дачић, за Новости, о међустраначком дијалогу без присуства странаца

Foto Tanjug

Nažalost, iz tog dela opozicije i dalje, osim načelnih poruka da će pregovarati, ponovo čujemo da će bojkotovati izbore. A ne znam kako oni misle da osvoje vlast, osim na izborima gde se vidi volja naroda.

Ovo, za "Novosti", poručuje predsednik parlamenta Ivica Dačić, uoči današnjeg nastavka međustranačkog dijaloga bez posrednika iz EU, a kojem će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dačić očekuje da se na dijalogu bez stranaca uskoro definišu predlozi konkretnih rešenja, mada se, dodaje, neki od dogovora i zahteva opozicije već primenjuje, kao što je, na primer, njihovo prisustvo na javnom medijskom servisu:

- Mislim da je vlast pokazala visok stepen konstruktivnosti i spremnosti za razgovore i to koliko pažnje pridajemo dijalogu pokazuje i to što će predsednik Vučić u ponedeljak treći put biti na sastanku sa strankama opozicije koje ne žele prisustvo stranaca. A to su, praktično, svi oni koji nisu u grupacijama oko Đilasa, Jeremića i Tadića.

Kada je reč o dijalogu koji se vodi uz posredovanje evroparlamentaraca, Dačić kaže da oni treba da dostave svoje predloge do 1. septembra:

- Verujem da će malo toga novog predložiti od onoga što mi ovde razgovaramo, zato što su teme već raspravljane sa više aspekta, ali smo mi spremni i u dobroj volji učestvujemo i u drugom dijalogu, jer je naš cilj politička stabilnost i jedinstvo kada je reč o učešću na predstojećim izborima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREDSEDNIK VUČIĆ NA POLIGONU PEŠTER: Održana velika vojna vežba Vihor 2024 (VIDEO)