VULIN RASKRINKAO KRIK I NEWS MAX ADRIA: Ovako se fabrikuju laži - od njih pa preko Belivuka i Miljkovića, do Jutarnjeg lista i nazad

Novosti onlajn

27. 07. 2021. u 10:22

NAPADI na predsednika Vučića ili mene imaju svoj uzrok, ali i uvek isti način na koji se sprovode, saopštio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

ВУЛИН РАСКРИНКАО КРИК И NEWS MAX ADRIA: Овако се фабрикују лажи - од њих па преко Беливука и Миљковића, до Јутарњег листа и назад

Foto: Tanjug

- Kriminalcima se najpre sastavi izjava koju sa više ili manje umešnosti ponove. Zatim se izjava nezvanično dostavlja za to pripremljenim medijima koji je plasiraju uz odgovarajuću opremu, naslov, podnaslove. 

- Naslov mora da pogodi lica koja se napadaju, sam tekst i njegova oprema ne smeju da izazivaju sumnju u istinitost tvrdnje ili da navode na pitanja o motivu i kredibilitetu onog ko je izjavu dao. Nije bitno ko je rekao, pa ni šta je rekao, već ko je meta. Zatim se uključuju uvek isti političari ili analitičari da komentarišu objavu i onda se njihove izjave prenose kao samostalna vest. U svakom sledećem prenošenju zanemaruje se izvor informacije, a u naslov se izvlače zaključci ili pogodni delovi izjava. Na kraju se tako obrađene vesti prenose u medijima u regionu koje u potpunosti zanemaruju izvor, a daju svoje tumačenje zaključaka i izjava. Prenete izjave ne služe da bi se čitaoci u regionu informisali o dešavanjima u Srbiji, već da bi se stvorila ili potvrdila slika o Srbiji i njenom rukovodstvu. Tako obrađene vesti se još jednom vrate u našu zemlju i prenesu u medijima koji su čitavu priču pokrenuli i dogovorili. I tako od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića mesara, do  hrvatskog Jutarnjeg lista i nazad - poručio je predsednik Pokreta socijalista i ministar policije Aleksandar Vulin odgovarajući na napade medija iz regiona na predsednika Vučića i njega. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LICEMERJE DRAGANA ĐILASA: Podržao je potpisivanje Briselskog sporazuma, e evo šta sad kaže (VIDEO)