NIKADA NIJE VIŠE ULAGANO U KRAGUJEVAC: Predsednik Vučić najavio posetu "srcu" Šumadije

Novosti online

21. 07. 2021. u 13:00

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da slede nikad veća ulaganja u Kragujevac, u različite infrastrukturne projekte, navodeći da će obilaznicu oko grada u srcu Šumadije graditi konzorcijum domaćih kompanija.

НИКАДА НИЈЕ ВИШЕ УЛАГАНО У КРАГУЈЕВАЦ: Председник Вучић најавио посету срцу Шумадије

Foto: Tanjug

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Praćinu, u vezi sa investicijama u Kragujevcu, najavio da će sutra posetiti taj grad.

Predsednik je podsetio da će se u Kragujevcu graditi nova kanalizaciona mreža, koja je najkomplikovanija zbog razuđenosti i raštrkanosti grada.

- Više ćemo da izdvojimo za Kragujevac, nego u Niš i Novi Sad, iako su duplo veći, posebno Novi Sad. U Kragujevcu, koji je raštrkan, gde god se okrenete, razrganata je mreža, to je čak 650 kilometara kanalizacione mreže koje treba da gradimo - rekao je Vučić.

Kako je rekao, kada se već gradi fekalna, mora se izgraditi i kišna kanalizacija, što se podrazumeva, kako grad "ne bi plivao u vodi kada padne kiša".

- To nije urađeno 70 godina, sad ćemo da uradimo kako treba - rekao je Vučić.

Takođe, naveo je da se radi obilaznica oko Kragujevca, o čemu će sutra, tokom posete, detaljnije govoriti.

- To je ''brdo para'', 155 miliona evra, će da košta obilaznica oko Kragujevca. Gradiće je konzorcijum srpskih kompanija, takav je dogovor. Oko 10 srpskih firmi. Nismo hteli da puštamo da stranci učestvuje u tome, već da ponudimo srpskim kompanijama... - rekao je Vučić.

Dodao je da će se time značajno rasteretiti grad.

- Nikada takva ulaganja nisu bila - podvukao je predsednik Srbije.

Onda, kaže, ostaje da se razmotri pitanje "Zastava oružja", čime se već bave stručnjaci.

- Oružari i radnici u autoindustriji su bogatstvo i moramo to da iskoristimo. Suočićemo se sa tim i uradićemo sve najbolje za Kragujevac - rekao je Vučić.

Kada se grad bude spojio sa svim putevima, postaće centar ne samo Šumadije, već i cele Srbije, kao što je Niš centar svih balkanskih ruta, dodao je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)