VULIN SE SASTAO SA JOVIĆEM: Evo šta je ministar rekao o Darku Elezu

Novosti online

05. 07. 2021. u 15:28

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa srpskim predstavnikom u Ministarstvu bezbednosti Bosne i Hercegovine, zamenikom ministra Nedeljkom Jovićem.

ВУЛИН СЕ САСТАО СА ЈОВИЋЕМ: Ево шта је министар рекао о Дарку Елезу

FOTO: Mup

Ministar Vulin i zamenik ministra Jović razgovarali su o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima od značaja za bezbednost građana dve zemlje. Istakli su da je jedan od prioriteta borba protiv organizovanog kriminala zbog čega je jako bitna razmena obaveštajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama i pojedincima koji krše zakon sa obe strane Drine.

- Mi imamo obavezu da unapređujemo međusobnu saradnju i da život građana učinimo sigurnijim i bezbednijim. Koliko je operativna saradnja bitna u borbi protiv organizovanog kriminala primer je i hapšenje Darka Eleza, vođe mafijaške grupe, koji je izvršio najteža krivična dela u Srbiji i BiH - istakao je ministar Vulin.

Ministar Vulin i Jović su razgovarali i o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, problemu koji podjednako pogađa i Srbiju i BiH i sa sobom nosi brojne rizike.

Jović se, u ime srpskog naroda koji živi na prostoru Republike Srpske, ali i cele BiH, "zahvalio ministru Vulinu na psihološkoj i patriotskoj podršci koja učvršćuje srpski narod sa leve obale Drine da istraje i ostane da živi na svojim vekovnim ognjištima u skladu sa srpskim običajima i srpskom tradicijom“.

Ministar Vulin i zamenik ministra Jović istakli su kao veoma značajno to što će u najskorije vreme biti potpisana tri sporazuma između Srbije i BiH - o graničnim prelazima, pograničnom saobraćaju i sporazum o lokacijama na zajedničkim graničnim prelazima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)