VULIN DAO REČ: Srbija se neće odreći Republike Srpske

Novosti online

26. 06. 2021. u 19:19

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas u Bukovcu na Fruškoj gori da nema tih pritisaka koji će naterati Srbiju da se odrekne svoje Republike Srpske, kao i da će Srpska biti prioritet Srbije dok god je vodi predsednik Aleksandar Vučić.

ВУЛИН ДАО РЕЧ: Србија се неће одрећи Републике Српске

Novosti

Ministar Vulin, koji je otvorio manifestaciju "Zavičajni zbor – kosidba – Bukovac", istakao je da su Srbi iz Republike Srpske oplemenili Srbiju.

- Ne bi Srbija bila ovako lepa i čuvana da u njoj nema Srba iz Republike Srpske. Tamo gde su Srbi iz Republike Srpske, tamo je Srbija sigurna, čuvana, uspešna i napredna - rekao je Vulin.

Vulin istakao da je veliki protivnik bilo kakvih podela srpskog naroda, a posebno u Vojvodini, poručivši da je Srbija matica svih Srba, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

- Svako ko ovde zaplače, nasmeje se, ima pravo da kaže da je ovo njegova zemlja - rekao je Vulin, naglasivši da je Republika Srpska i njegova Manjača uvek davala hrabre, dobre i čestite ljude.

Prema njegovim rečima, ono što je dato svakom narodu na kugli zemaljskoj da živi sa onima sa kojima deli ime, jezik, veru, uspomene, neće moći biti uskraćeno ni srpskom narodu.

- Najznačajniji zadatak ove generacije je da stvori srpski svet, da nas okupi, da nas ujedini, sačuva i zaštiti. Tamo gde Srbin nema ni svog vojnika, sudiju, lekara, učitelja, tamo nema ni pravde za njega, a srpski narod živi za pravdu - rekao je Vulin.

On ističe da narod koji je dočekao da pretekne jasenovački genocid, koji je preživeo "Oluju", nema pravo da ponovi greške svojih prethodnika, da ne zaokruži svoju zemlju i ne sačuva svakog Srbina, gde god da je rođen.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)