SELAKOVIĆ O PROZIVCI IZ HRVATSKE: Uvreda zdravom razumu!

J.SIMIĆ

23. 06. 2021. u 17:27

IZGLEDA da smo prinuđeni da svakodnevno prisustvujemo humorističkom programu iz Hrvatske gde su oni koji su bili perjanice nacističkog sveta u periodu Drugog svetskog rata danas uzimaju sebi za pravo da nama,srpskom narodu i državi Srbiji, drže lekcije o tome šta treba da radimo,koje vrednosti treba da prihvatimo i čime treba da se bavimo.

СЕЛАКОВИЋ О ПРОЗИВЦИ ИЗ ХРВАТСКЕ: Увреда здравом разуму!

Foto P. Milošević

Ovako je šef srpske diplomatije Nikola Selaković danas u Novom Sadu odgovorio na „preporuku“ hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana da na putu za EU naša zemlja treba da ispuni niz uslova među kojima je i priznavanja genocida u Srebrenici.

- Svakodnevno slušamo priče o genocidu od onih koji neće da pomenu ni „J“ od Jasenovca, onih koji su bili tvorci genocida na prostoru Balkana. Oni sebi uzimaju za pravo da za nas kopaju nove jame, ovoga puta političke, ali mi to nećemo da prihvatimo. Neka jednom nauče i dobro zapamte da je Srbija suverena država koja sama donosi odluke o tome kako će u budućnost i račune polaže samo svojim građanima - poručio je Selaković.

On je dodao da ako je EU došla na to da nam lekcije o genocidu daju oni koji su bili prvi protagonisti genocida na ovim prostorima kao i nestajanja celog jednog naroda sa teritorije njihove države i danas nama pričati o antigfašističkoj borbi, to je uvreda našem zdravom razumu – poručio je ministar srpske diplomatije.

Selaković se danas u Novom sadu sastao sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, predsednikiom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i predsednikom Matice srpske prof.dr Draganom Stanićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a