KO JE MOMIR NIKOLIĆ? Lažni svedok i zločinac - ubijao muslimane u Srebrenici, a uz pomoć njegovih izmišljotina osuđen je Ratko Mladić (VIDEO)

Novosti online

09. 06. 2021. u 17:10

SUDIJA Priska Matimba Nijambe razobličila je ključnog svedoka protiv generala Ratka Mladića - Momira Nikolića.

КО ЈЕ МОМИР НИКОЛИЋ? Лажни сведок и злочинац - убијао муслимане у Сребреници, а уз помоћ његових измишљотина осуђен је Ратко Младић (ВИДЕО)

Foto: EPA/Depositphotos/printskrin/ilustracija

Izdvojeno mišljenje sudije Nijambe jasno pokazuje da ključni svedok protiv Ratka Mladića nema kredibilitet.

Momir Nikolić - Krvnik i lažov

Momir Nikolić je bio načelnik za bezbednost Bratunačke brigade Vojske Republike Srpske.

Nikolić se nagodio sa tužilaštvom Haškog tribunala - priznao je krivicu za stravične ratne zločine i pristao da svedoči protiv drugih.

Lažima oterao i Radovana Karadžića na doživotnu robiju

Bio je ključni lažni svedok optužbe u procesima protiv optuženih za ratne zločine u Srebrenici – Radovana Karadžića, Ratka Mladića. Jedini je "svedok" koji tvrdi da je postojao treći sastanak na kom je dogovorena likvidacija u Srebrenici. Na tom izmišljenom sastanku tvrdi da mu je Mladić dao znak rukom koji može značiti da je odgovor na njegovo pitanje o sudbini muškaraca muslimana, to da će biti svi pobijeni.

Pošto je bio nižeg ranga i nije mogoa da bude prisutan na sastanku, izmislio je još providniju laž da je čuo razgovor zbog toga što su "vrata bila odškrinuta". Njegovo svedočenje o tom sastanku je mahom rekla-kazala.

Postoje overene izjave dvojice vojnih policajaca koji su pratili komandanta VRS da Nikolića nisu videli i da Mladić nije izlazio iz svog džipa.

Momir Nikolić za svoje laži nagrađen je smanjivanjem kazne i odbacivanjem optužbi za genocid.

Direktor Ciglane u Bratuncu Neđo Nikolić svedok je da su ga načelnik za bezbednost Glavnog štaba VRS Ljubiša Beara i njemu potčinjeni kapetan Momir Nikolić 14. jula 1995. pitali da li mogu da zarobljene srebreničke muslimane smeste u tom preduzeću.

Momir Nikolić imao motiv da lažno svedoči protiv Ratka Mladića

Sudija Nijambe je jasno istakla da je ratni zločinac Momir Nikolić imao jak motiv da lažno svedoči protiv generala Ratka Mladića, kako bi iz njegove optužnice otpala optužba za genocid. Da je Nikolić osuđen za genocid, nikada ne bi video slobodu.

Za razliku od Mladića i Karadžića, za Momira Nikolića postoje jasni dokazi da je učestvovao i organizovao likvidacije muslimana u Srebrenici. 

Njegove laži Hag je koristio i da bi osudio generala Radislava Krstića i generala Zdravka Tolimira.  

Lažno svedočenje čoveka koji je sa Bearom i Vujadinom Popovićem organizovao streljanje muslimanskih zarobljenika u Srebrenici izazvalo je juče oduševljenje mnogih muslimana presudom generalu Mladiću koji nikakve veze sa tim zločinom nema, što je i dokazala sudija Nijambe u svom izdvojenom mišljenju.

Tajno pušten na slobodu

Haški tribunal je Nikoliću 2. decembra 2003. godine izrekao kaznu od 27 godina zatvora, ali ta kazna je smanjena 8. marta 2006. na 20 godina. Kaznu je služio u najboljim uslovima u Finskoj.

Koliko je bio koristan u haškim postupcima protiv Srba dokazuje i to da je ovaj krvnik tajno pušten na slobodu i pre nego što je izdržao 2/3 kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)