RATKO MLADIĆ IMA JEDNU NADU: Šešelj o potezu generalove odbrane koji može sve promeniti

S. R.

08. 06. 2021. u 17:18

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj izjavio je za "Novosti" da general Ratko Mladić ima pravo na reviziju presude.

РАТКО МЛАДИЋ ИМА ЈЕДНУ НАДУ: Шешељ о потезу генералове одбране који може све променити

Foto: Printskrin/ilustracija

Lider radikala ističe da je presuda Ratku Mladiću protivpravna.

- Nisam bio optimista, ali moja nada da će se sudija Nijambe suprostaviti, ispunila se i jedva čekam da vidim njeno izdvojeno mišljenje. Njeno izdvojeno mišljenje će snažno žigosati ovu nelegalnu presudu - rekao je Šešelj.

Vojislav Šešelj ističe da general Ratko Mladić ima pravo na reviziju.

- Sve mogućnosti treba iskoristiti. General Ratko Mladić ima pravo i da ga ne šalju na izdržavanje kazne dok mu ne dostave komplentnu presudu na srpskom jeziku - izjavio je Šešelj.

Prvostepena presuda generalu Ratku Mladiću je potvrđena - general VRS osuđen je na doživotni zatvor.

Žalbeno veće tribunala u Hagu odbilo danas je žalbe Ratka Mladića, uz delimično suprotno mišljenje sudije Nijambe, te potvrdilo osuđujuću kaznu doživotnog zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ORLIĆ STANKOVIĆU: LJubav se ne kupuje, tačno, ali: to za toalet-papir ne važi