PRVO NAS BOMBARDOVAO, SAD NAS ZOVE U NATO: Ratni zločinac Vesli Klark želi Srbiju u alijansi zla

Novosti online

06. 06. 2021. u 19:17

SREĆAN sam što je Crna Gora članica NATO, a nadam se da će joj se pridružiti i ostale države na Zapadnom Balkanu, rekao je u intervjuu za Glas Amerike bivši komandant snaga Alijanse u Evropi Vesli Klark povodom četvrte godišnjice crnogorskog članstva.

ПРВО НАС БОМБАРДОВАО, САД НАС ЗОВЕ У НАТО: Ратни злочинац Весли Кларк жели Србију у алијанси зла

Arhiva

Klark ističe da je Crna Gora suverena zemlja koja će sama odlučivati o svom doprinosu NATO.

Odluka Severnoatlantskog saveza da primi Crnu Goru kao 29-članicu bila je veoma dobra, a Podgorica se odlučila na taj potez da bi bila deo Zapada, ocenio je penzionisani američki general.​

- To je način da se pokažu principi, da se kultura preusmeri sa 19. veka i korupcije na Balkanu na nešto što više doprinosi ličnim slobodama i ekonomskom razvoju. NATO je bezbednosni temelj koji je podrška Evropskoj uniji u tom pogledu. Mislim da je to bila dobra odluka i nadam se da će je crnogorski narod poštovati - naglasio je Klark.

Klark želi da se Crnoj Gori u NATO jednog dana pridruži i Srbija, kao i celi region Zapadnog Balkana.

- NATO je savetodavna organizacija. Kada diplomate i vojska rade zajedno na određenim pitanjima, to onda utiče na druge stvari i pomaže da se reše druga regionalna pitanja. Kada govorite zajedničkim jezikom o zajedničkim problemima, gradite poverenje među susedima. To je važno. Tako se sprečavaju rat i konflikti - zaključuje bivši američki vojni zvaničnik.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)