SRBIJA SPREMNA NA KOMPROMIS: Šešelj predstavio rešenje za Kosovo i Metohiju (VIDEO)

Novosti online

04. 06. 2021. u 17:16

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj objasnio je u jutarnjem programu Hepi TV da je kompromis za južnu srpsku pokrajinu - Kosovo i Metohija u sastavu Srbije, uz najviši stepen autonomije

СРБИЈА СПРЕМНА НА КОМПРОМИС: Шешељ представио решење за Косово и Метохију (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Hepi

- Dvanaest opština treba da bude u sastavu centralne Srbije. Po tom kompromisu, Albancima treba dozvoliti da sve unutrašnje poslove sami realizuju, da imaju policiju u skladu sa brojem stanovnika. Sad smo videli da ih nema milion, ima ih svega 800.000 punoletnih. To je njihov popis pokazao. Neka imaju sve organe samouprave koji su nalik na državne organe, osim carine i graničnih službi. To je moguće kad shvate da nema ništa od nezavisnosti - objasnio je Vojislav Šešelj.

Šešelj je upozorio i na opasne planove Albanaca.

- Cilj da proteraju sve Srbe. Zato i prave vojnu bazu sa koje se vidi ceo sever Kosova i Metohije. Nadam se da postoji šansa da Češka Republika bude prva država koja će povući priznanje tzv. Kosova. Nadam se i da će isto uraditi i Mađarska. Nadam se da će Marin Le Pen da pobedi na predsedničkim izborima u Francuskoj i da će mnoge stvari da se menjaju - rekao je lider radikala. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MOĆAN PRIKAZ SRPSKE VOJSKE: Helikopteri nadleću poligon Pešter (VIDEO)