PREDSEDNIK Atlas Grupe Duško Knežević pozvao je premijera Duška Markovića da javnosti saopšti šta je radio u hangaru na aerodromu u Podgorici zajedno sa Darkom Šarićem, optuženim za šverc kokaina.

Pročitao sam izjavu Darka Šarića koji kaže da se predao jer je imao obećanja od pojedinih ljudi. Sigurno Duško Marković zna tu istinu i javno pozivam Duška Markovića da prvo objasni crnogorskoj javnosti šta je on radio u hangaru na aerodromu, kad je Šarić sletio. Neka objasni javnosti i zašto Šarić nije direktno sletio u Beograd gde je trebao da bude izručen nego je sletio u hangar kod Duška Markovića. Sigurno će to interesovati istražitelje i buduću vlast, kome je pomogao Šarić, ko je Šarića iskoristio. Ovo pitanje direktno treba uputiti Dušku Markoviću, kao predsjedniku Vlade da ovo objasni. Da bar malo sačuva svoj obraz dok pokušava da odbrani svog šefa Mila Đukanovića, rekao je Knežević za Borbu.

Pročitajte još - Duško Knežević otkriva: "Međunarodni forenzičari otkrili Milove milione u Dubaiju, Lihtenštajnu i Cirihu!"

U to vreme, kada se Šarić predao, Duško Marković je bio ministar pravde. Sve to se desilo 18. marta 2014. godine, a Šarić je sa nepoznate adrese doveden u Crnu Goru, a zatim je prebačen u Beograd.

Ključno ko je prevario Darka Šarića”, rekao je on.

Srpsko tužilaštvo, dodaje on, vodi ozbiljnu istragu protiv nekih ljudi iz Srbije i Milivoja Katnića zbog nabavke oružja koje je podmetnuto u takozvanom državnom udaru u Crnoj Gori.

Možete očekivati vrlo brzo da bude pozvan Katnić u Beograd. Ovo znam pouzdano”, kazao je on.