Svoju masu koja prividno deluje zastrašujuće – Risto Radović ne sme upotrebiti protiv države, jer Crna Gora nikada u svojoj istoriji nije bila zaštićenija spolja ni iznutra“, kazao je za Dnevne novine, dukljanski ideolog, profesor na novosadskom Univerzitu osuđen za mobing Milenko Perović.


Perović je inače prepoznat kao jedan od angažovanijih pojedinaca koji deluje na antisrpskoj platformi sa univerziteta u Srbiji.


Komentarišući litije, on je između ostalog kazao da „pošto ne može silom, Radović svoju „izlaznu strategiju” pokušava fingirati neumornim drilom šetnji svojih pristalica, sve boga moleći da se desi neko čudo pa da „milom” postigne ono što ne sme niti može silom”, kaže Perović.


PROČITAJTE JOŠ: Veličanstvene litije u Podgorici i Nikšiću: Desetine hiljada građana u tradicionalnom hodu za svetinje širom Crne Gore (FOTO+VIDEO)


Osvrnuo se i na ulepšavanje gradova trobojkama, i kazao da „nam može biti, mi bi zapalili Crnu Goru“.


Ružno je, iritirajuće i neljudsko trobojno prekrečivanje Crne Gore, paljenje državne zastave i skrnavljenje spomenika. No, stvari treba posmatrati iz još jedne perspektive. Oni koji nagovaraju zavedenu mladež da čine takve opačine, pokazuju zapravo svoju nemoć. Da im može biti oni bi artiljerijskim granatama izravnavali Crnu Goru! Da im može biti oni bi zapalili Crnu Goru, naglasio je Perović.


(in4s.net)