Radoje zamotao mrtvu tinejdžerku u tepih, pa je skotrljao niz stepenice: Komšije u Sopotu šokirane, odmah videli noge i kosu

Novosti Online

18. 02. 2020. u 09:13

Радоје замотао мртву тинејџерку у тепих, па је скотрљао низ степенице: Комшије у Сопоту шокиране, одмах видели ноге и косу

Foto: Depositphotos

Tragična smrt srednjoškolke za kojom se tragalo od 26. januara i dalje je biti glavna tema razgovora u Hrvatskoj
Slučaj smrti devojke (16) zapanjio je Hrvatsku, a detalji ove tragedije sada su isplivali u javnost.

Naime, policija je na licu mesta, u podstanarskom stanu u zagrebačkom naselju Sopot našla narkomanske igle i kutijice s metadonima.

Pročitajte još: Zrenjaninac (24) "stanovao, živeo i radio" sa devojčicom od 16 godina: Tužilaštvo pokrenulo postupak

Nakon dvodnevne policijske istrage, podnete su prijave protiv Radoja R. (30), inače BiH državljanina s boravkom u Hrvatskoj, koji je osumnjičen je za dva krivična dela: da je u stanu omogućio maloletnici uživanje droge i da joj nije pružio pomoć već ju je besosećajno u subotu ujutro zamotao u tepih i odvukao 500 metara dalje do Zemljakove ulice gde ju je niz stepenice bacio u podrum.

Ipak, još se čekaju rezultati obdukcije tela preminule tinejdžerke koji će pokazati tačan uzrok smrti, a prema dosadašnjim prijavama, ako se Radoju R. i sudskim putem dokaže krivnja, preti mu i do 15 godina zatvora.

Tragična smrt srednjoškolke za kojom se tragalo od 26. januara i dalje je biti glavna tema razgovora u Hrvatskoj, prenosi Jutarnji list.

Upućeni u problematiku otkrivaju nam da je porodica 16-godišnjakinju pokušavala na sve moguće načine da izvedei na pravi put. Kontrolisali su je i preko društvenih mreža na kojima je pronalazila pogrešan oblik zabave, ali svaki njihov potez je bio uzaludan. U Radoju je srednjoškolka pronašla poverenje i dobro društvo pa je često svraćala u stan u Sopotu u kojem je ostao da živi nakon smrti vlasnika.

Komšije iz te zgrade su je često viđale, nekad i u društvu vršnjaka. Šta su radili u stanu inače, ali i kobne večeri, kada je njeno srce prestalo da kuca, može samo da se nagađa.

Za Radoja R. priča je jasna: “Bili su sami u stanu. Zaspao je, a kad se probudio ujutro ona je bila hladna pa se uplašio...” Odvukao je njeno telo do starog skloništa zgrade u drugoj ulici gde ju je otkotrljao niz stepenice i ostavio.

Zastrašujući prizor crnokose devojke duge kose umotane u tepih ubrzo je uznemirio kraj. Noge su joj virile na stepenicama, a kod sebe nije imala dokumente. Nakon desetak sati, kad je njen identitet utvrđen, policajci su već bili na vratima stana Radoja R., a kako im on nije otvarao vrata, odlučili su se da se pritaje i uhapsili su ga dok je pokušavao da pobegne iz stana u dva ujutro u nedelju.

(jutarnji.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)