VLAST u Crnoj Gori nastavlja sa pritiskom na opoziciju, posle tenzija koje je sama izazvala usvajanjam kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti koji je izazvao masovne proteste vernika SPC.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, jutros je privedena čak i majka Milana Kneževića, narodnog poslanika i funkcionere opozicionog Demokratskog fronta.

Osim nje, privedeno je i desetak mladića koji su pre dve nedelje suprotstavili policiji tokom protesta u Zeti.

MILAN KNEŽEVIĆ SE HITNO VRAĆA U CRNU GORU


Poslanik opozicionog Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Milan Knežević potvrdio je da je njegova majka jutros uhapšena, navodeći da u ovom trenutku ne zna razlog hapšenja, ali da sigurno zna da je bila učesnik molebana i litija u Crnoj Gori u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi veropispovesti.


Knežević je za Tanjug rekao da se hitno vraća u Crnu Goru.


"Osim greha što je moja majka, očigledno da nema drugog razloga zbog kojeg bi ona bila uhapšena i to sa lisicama na rukama", rekao je Knežević za Tanjug.


Ispričao je da su rano jutros uhapšeni njegova sedamdesetogodišnja majka, kao i njegov brat od strica i značajan broj njegovih prijatelja i članova Demokratskog fronta iz područja Zete.


Naveo je da je njegova majka, prosvetni radnik u penziji, uhapšena jutros oko pet sati kada je između 10 i 20 pripadnika Uprave policije sa maricom upalo u njegovu porodičnu kuću i izvršilo pretres.


U trenutku hapšenja njegove majke, kaže, ni on ni njegov mlađi brat nisu bili u Crnoj Gori, već u Beogradu.


Naveo je da nikako Zećanima ne mogu da oproste otpor koji su pružili prvih dana nakon donošenja zakona.


"Niti mogu da oproste ove molebane i litije koje ne samo u Zeti nego širom Crne Gore i regiona preplavljuju gradove i šalju jasnu poruku da mi nećemo odustati od ove naše borbe", kaže Knežević.


Nakon što je čuo vest o hapšenju njegove majke, Knežević je odlučio da se hitno vrati u Crnu Goru.


Poručio je crnogorskom ministru unutrašnjih polsova, direktoru policije i "svoj toj satrapaskoj nomenklaturi Mila Đukanovića" da će za nekoliko sati biti u Crnoj Gori.


"Sve ono što su planirali da urade, a primenili su nad mojom majkom i nad ljudima iz Zete ja im stojim na raspolaganju, pa neka odmah otpočnu na graničnom prelazu", naveo je Knežević.