Demokratski front pozvao je nadležne u Generalanom sekretarijatu Vlade Crne Gore i Predsedništva da saopšte koliko je novca utrošeno za novigodišnji i božićni boravak u Majamiju predsednika Mila Đukanovića, njegove supruge Lidije i još jednog broja osoba njima bliskih. Navode da je potrebno obavestiti javnost da li se radilo o privatnoj ili državnoj poseti.

Pročitajte još: Portal In4s objavio snimke: Dok policija prebija vladike i vernike SPC, Milo uživa u Majamiju (VIDEO)

- Da li je Milo Đukanović ovo prekookeansko putovanje realizovao u skladu sa pravilnikom Generalnog sekretartija Vlade i Predsedništva? Da li je, kako je to insistiralo SDT u suđenju za „državni udar“, Milo Đukanović tražio saglasnost Predsedništva DPS-a, ili nekog drugog državnog organa, da bi mogao realizovati ovo putovanje? Da li je potpisao nalog za službeno putovanje i podigao dnevnice, pitaju iz DF-a.


Pročitajte još: Miraš se "utopio" u Slanom jezeru: Na plivanje za "Časni krst" u organizaciji tzv. CPC prijavio se - JEDAN kandidat


Ovaj politički savez traži odgovor i od Agencije za vazduhoplovstvo, za koje je potrebe 29. decembra, u periodu od 16 do 20 sati, avion marke „Learjet 45“, u vlasništvu Avioservisa Generalnog sekretarijata Vlade, korišćen na relaciji Podgorica –Pariz (Burže).

-Da li je u Nuržeu došlo do presedanja Mila Đukanovića, Lidije Đukanović i jopš jednog broja njima bliskih lica? Da li je za prelet do Majamija, kao krajnjeg odredišta bračnog para Đukanović, iz Burdzea korišćen „Boing“ sa 27 sedišta? Ili je korišćen privatni avion marke „Boing“ sa 27 sedišta, u vlasništvu Pola Pue, koji, po podacima FBI, slovi za visoko rangiranog člana kineske mafijaške organizacije, „Trijade 14-K“, koja je odgovorna za šverc droge velikog obima širom sveta, uglavnom heroina i opijuma iz Kine ili Jugoistočne Azije.

- Uz ovo, javnosti su još sveža sećanja na slična putovanja bračnog para Đukanović u Sen Trope, u organizaciji profesora Duška Kneževića, i u Dubai, kao i minusi na kreditnim karticama, koje je pokrivao Knežević, zlatni sponzor DPS-a. Ono što je sasvim izvesno jeste da je avionski let plaćen sredstvima poreskih obveznik, istih onih građana koji već skoro mesec dana, noseći ikone svetaca, iz noći u noć preplavljuju ulice crnogorskih gradova, uz jasnu poruku: „Ne damo svetinje!“. A Đukanović, poput južnoameričkog diktatora, opijen tridesetogodišnjom diktaturom, nastavlja svoje institucionalne orgije, a niko od bliskih mu prijatelja, koji su i bili s njim u Majamiju ne same da mu kaže da se kraj približio - poručuju iz DF-a.