U emisiji „Argumenti“ na RTCG advokat Vladan S. Bojić, koordinator Pravnog saveta IN4S-a, suočio je stavove sa istoričarom Novakom Adžićem povodom Zakona o slobodi veroispovijesti.

Upitan da prokomentariše postupak Srpske pravoslavne crkve, koja je na izglasavanje sramnog zakona odgovorila pozivom vernom narodu da učestvuje u molebanima i litijama, Adžić je cinično istakao:

Pročitajte još: Deca ga gađala jajima, na dočeku ga "ugrozila" srpska zastava i spasavala ga američka policija: Detalji "ekskluzivnog" provoda Mila Đukanovića u Majamiju (FOTO/VIDEO)

- Srpska crkva je odlučila da sad molebane i litije sprovodi dva puta nedeljno. To je njihovo legitimno pravo. Dok god su mirni protesti, u skladu s ustavom i zakonom, ja imam razumevanja za to, iako to ne podržavam. Mislim da će morati dobro da se nabilduju, jer će to dugo trajati. To je zdravo i u kardio-vaskularnom smislu, jer to može, u pogledu primene zakona da traje godinu-godinu i kusur, i to je dobro za zdravlje svih koji u tome učestvuju, i ja to poštujem, iako se ne slažem sa tim.

- Dobro je i za šećeraše, dijabetičare, a dobro je u kardio-vaskularnom smislu šetati permanentno… dugo će to trajati - zaključio je Adžić.

Advokat Vladan S. Bojić ocenio je da je ovakav karikaturalni zakon najveći kancer i udes koji je mogao zadesiti Crnu Goru.

(in4s.net)