ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA

U predsedničku utrku u Hrvatskoj uključila se i frizerka Kolinde Grabar-Kitarović napisavši na Fejsbuku svoje viđenje 'katastrofe' ako pobedi Miroslav Škoro, čija je supruga, Amerikanka Kim En Škoro srpskog porekla. Tako Renata Vinšek u osvrtu na društvenim mrežama, koji je prepun gramatičkih grešaka, piše ”tužno ako prva dama Hrvatske slučajno budete vi gospođo Kim sa srpskim crvenim krvnim zrncima, venčani u pravoslavnoj crkvi. To će biti presedan u svetu, a moja Hrvatska i mi Hrvateki poznati kao nikad složni. Imaćemo Srpkinju za prvu damu, tužno, ne mogu sakriti svoje razočarenje”.

Frizerka koja je radila frizure i Franjo Tuđmanu tako kaže da će ”u Ameriku, gde ste vi bili za vreme rata”. i zaključuje, uz pozdrav ”Bog i Hrvati”, da je ”došlo vrime da tamo uživam i pišem pijesme”, time da se na hrvatskom kaže ‘pjesme’.

Pročitajte još - KOLINDA IZJAVOM ŠOKIRALA HRVATE: Rijeka je rezervni srpski klub

U nedavnom intervjuu za ”Nedeljni Jutarnji” supruga predsedničkog kandidata pevača Miroslava Škore detaljno je opisala kako su se upoznali i proveli trideset godina zajedno. Kim En je završila pravo kao odlična studentica na privatnom katoličkom univerzitetu i kaže da je praktična katolička veronica. Rođena je u radničkoj porodici, a roditelji su joj držali restoran koji je nazvan po njezinom ocu Emil Luzaich. Roditelji majke Kin En Škoro su rođeni u Kostreni nedaleko Rijeke. Emil Luzaich rođen je u Americi, time da mu je otac bio Srbin iz Hrvatske, a majka Hrvatica. ”Kada je njen otac preminuo 2009., pokopan je uz misu zadušnicu u crkvi Svetog Nikole, srpskoj pravoslavnoj crkvi nedaleko Pitsburga”, piše zagrebački list.

Foto Fejsbuk

Svako malo se u Hrvatskoj postavlja i pitanje gde je Škoro bio devedesetih, a poznato je da je sa Kim En boravio u Americi. Njegova supruga sada kaže da je smetaju komentari što Škoro nije bio sa braniteljima u rovu, nego na turneji sa gitarom. Za Kolindu Grabar-Kitarović, čioja ju je frizerka sada žestoko napala, kaže da je pre pet godina glasala za nju, ali da je dobro radila posao sada se Škoro ne bi kandidovao.

Pročitajte još - Kolinda primila nagradu, pa se nalupetala “za sve pare”: Bila sam devojka sa pogresne strane gvozdene zavese

Predsednička kampanja se inače u Hrvatskoj zahuktava, pa HDZ traži od kandidata SDP-a i bivšeg premijera Zorana Milanovića da objavi za koga je sve radio u privatnom biznisu nakon što je prestao biti premijer. Tvrde da treba biti transparentan, a Milanović je već odbio da kaže ko su mu bili partneri u priuvatnom poslu, pravdajući se da je to poslovna tajna.