Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Splitu je prisustvovala premijeri filma o legendarnom kapitenu Hajduka Ivanu Gudelju i pri tome ispalila nekoliko izjava koje neće biti najbolje primljene na Kvarneru.

Fudbal osamdesetih godina i pre toga nije bio samo fudbal, bio je izraz nacionalne pripadnosti. Pa sam tako ja, nadam se da mi neće zameriti neki, navijala i za Hajduk i za Dinamo. Volela bih kad bi to zajedništvo juga i severa ponovno proradilo”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović u Splitu.

Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Fudbal je za nas koji smo voleli Hrvatsku bio puno, puno više od fudbala. Značio je narodno zajedništvo. Bio je ono što je povezivalo sve od juga do severa”, zaključila je Kolinda, a prenose hrvatski mediji.

Podsećanja radi, Kolinda je na SP u Rusiji, kada je Hrvatska igrala finale sa Francuskom bila jedan od najvatrenijih navijača i svaki trijumf "vatrenih" je burno proslavljala. I naravno nije krila svoju veliku ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari, a sada smo saznali i za koga navija.