Knežević tvrdi da je pare davao i predsedniku skupštine Brajoviću

Tanjug

21. 10. 2019. u 10:50

Кнежевић тврди да је паре давао и председнику скупштине Брајовићу

Duško Knežević Foto V. Danilov

Knežević je saopštio da je sa Brajovićem dogovarao da Aerodromi novac deponuju u Atlas banci
Predsednik Atlas Grupe, Duško Knežević, kojeg Crna Gora potražuje zbog niza krivičnih dela i zloupotrebe službenog položaja, tvrdi da poseduje snimak sastanka sa aktuelnim predsednikom crnogorske skupštine, Ivanom Brajovićem, na kojem su razgovarali o uslovima finansijske donacije za njegovu partiju.


Knežević je za podgoričke Vijesti rekao da poseduje prepisku sa Brajovićem, iz koje se navodno vidi da su taj susret dogovorili u restoranu Elit u Podgorici, 21. avgusta prošle godine, te dao je snimio ceo tok tog njihovog susreta.


Oni su se, navodi se sastali, kada je isticalo oročenje depozita od tri miliona evra preduzeća Aerodromi u Atlas banci.


“Sa ovog sastanka posedujem audio snimak pregovora i finansijskih uslova donacije za njegovu partiju”, tvrdi Knežević.


On je ponovio da je, između ostalih, i Brajoviću davao novac.


PROČITAJTE JOŠ: Duško Knežević: Ovo je hajka Mila i Milivoja protiv mene imaju samo jedan lažni notes


Bajović je ranije bio funkcioner Socijaldemokratske partije, Ranka Krivokapića, koja je sada u opoziciji, a nakon što ju je napustio osnovao svoju stranku Socijaldemokrate Crne Gore.


Brajović, pišu Vijesti, nije odgovorio na njihovo pitanje da li je prošle godine intenzivno komunicirao sa Kneževićem uoči isticanja oročenja depozita Aerodroma u Atlas banci, koji je bio razlog njihovih navodnih susreta, da li su postojali pregovori o finansijskim uslovima za donacije Socijaldemokratama (SD) i da li mu je davao novac.


Knežević je saopštio da je sa Brajovićem dogovarao da Aerodromi novac deponuju u Atlas banci i da je sa njim prošle godine dogovorio da se ugovor o depozitu produži.

PROČITAJTE JOŠ: DUŠKO KNEŽEVIĆ NAJAVIO: Kandidovaću se za predsednika Crne Gore


“Tada smo o tome razgovarali jer je banci stigao zahtev direktora Aerodroma Danila Orlandića da im se vrati depozit, što je bilo suprotno dogovoru sa Brajovićem, partijskim šefom Orlandića”, navodi Knežević.


On tvrdi da ima dokaze za sve o ulozi Brajovića u tom poslu, zbog kojeg je podignuta optužnica protiv rukovodioca u Atlas banci.


Knežević je ranije rekao da je Brajović jedan od čelnika vlasti kojima je direktno davao novac, da bi kompanije iz Atlas grupe mogle nesmetano da posluju, kao i da mu je omogućio da Atlas banci vrati dug od preko 100.000 evra tako što je prodao plac u Bjelopavlićima po 10 puta većoj ceni od tržišne.


“Ja sam mu u stvari oprostio dug jer sam mu na taj način suštinski dao pare da pokrije dug”, tvrdi Knežević i najavljuje da će u "pogodnom trenutku objaviti sve dokaze o Brajoviću”.


Vijesti podsećaju da je Brajović prošle sedmice, odgovarajući na pitanje kakve materijalne dokaze može ponuditi kao potvrdu da nije uzimao novac od Kneževića, kazao da je o svemu tome još davno odgovorio i, kako je rekao, “saopštio sve što je mislio da saopšti povodom toga”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije