NOVA neprincipijelna politička koalicija u Crnoj Gori. Doduše, na lokalnom nivou, tačnije u Rožajama, gde je DPS još jednom demonstrirao snagu i moć, "prisilivši" svoje koalicione partnere iz Bošnjačke stranke da im daju parče kolača u ovoj opštini. Naime, posle polugodišnjeg istrajavanja na tome da vlast pripada samo njima, jer su od 34 mandata u SO sami osvojili 19, dok su ostatak podelili DPS i SD, čelnici OO BS Rožaje su poklekli i jednoglasno doneli odluku o pokretanju razgovora sa koalicionim partnerima na državnom nivou o formiranju koalicije na lokalnom nivou.

Uslišili su tako sugestije, ali i prilično jasne zahteve vrha stranke da se formira koalicija sa DPS.

- Bošnjačka stranka iako na lokalnom nivou ima apsolutnu vlast, treba da načini korak prema saradnji sa opozicionim partijama u opštini koje su se pokazale kao stabilni i korektni politički partneri na državnom nivou - kazao je predsednik OO BS u Rožajama Rahman Husović.


PROČITAJTE JOŠ:
Obilne poplave donele nevolje stanovnicima primorskih gradova u Crnoj Gori

- Nećemo ući u koaliciju u Rožajama bez jasno definisanih principa. Osnovni motiv je da ulaskom u lokalnu vlast damo doprinos konsolidaciji socio-ekonomskih prilika. Očekujem brz početak pregovora - izjavio je lider DPS u toj opštini dr Bećir Kalač.