Izjava koja trese Ameriku: Ako još niste odlučili za koga ćete da glasate, onda niste crnci (VIDEO)

NovostiOnline

23. 05. 2020. u 11:13

Изјава која тресе Америку: Ако још нисте одлучили за кога ћете да гласате, онда нисте црнци (ВИДЕО)

Foto EPA

Kandidat demokrata na predsedničkim izborima u Americi Džo Bajden izjavio je da Afroamerikanci „nisu crnci“ ako razmišljaju o tome da glasaju za njegovog protivnika, aktuelnog predsednika Donalda Trampa

Kandidat demokrata na predsedničkim izborima u Americi Džo Bajden izjavio je da Afroamerikanci „nisu crnci“ ako razmišljaju o tome da glasaju za njegovog protivnika, aktuelnog predsednika Donalda Trampa.


Bajden, kojem gafovi nisu strani, izneo je ovu neprimerenu konstataciju tokom intervjua sa poznatim afroameričkim voditeljem neobičnog imena — Charlamagne Tha God.


Tokom 18-minutnog intervjua, 77-godišnji Bajden je isticao važnost afroameričkih glasova, posebno imajući u vidu da je odneo stranačku pobedu u državi Južna Karolina gde crni glasači čine 60 odsto tela demokratskog elektorata.


„Pobedio sam u svakom okrugu. Osvojio sam najveći deo crnačkih glasova, čak više od Baraka (Obame)“, rekao je Bajden, dodajući da je nekoliko Afroamerikanki na spisku njegovih mogućih zamenika.

Pred kraj intervjua, voditelj je negodovao što Bajden mora da skrati razgovor, navodeći da to „ne može da radi crnačkim medijima“, na šta je bivši američki potpredsednik uzvratio da to radi „i belačkim i crnačkim medijima“, prenosi portal Kliks.
Voditelj je potom rekao Bajdenu da se uskoro vrati u emisiju jer za njega ima još pitanja.


„Ako imate problem oko odlučivanja o tome da li ste za mene ili Trampa, onda niste crnci“, odgovorio je Bajden koji je kasnije izrazio žaljenje zbog ovakvog komentara.rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)