Smatra se da su se MejvKenedi TaunsendMekKin (40), unuka Roberta F. Kenedija i njen osmogodišnji sin, utopili u Merilendu u četvrtak. Njih dvoje su nestaliu četvrtak popodne, a prazan kanu pronađen je ubrzo blizu njihovog nestanka.


M
ekKin i njen sin Gideon nestali su u zalivu Čespikblizu Anapolisa, a njen suprug Dejvid MekKin potvrdio je tu vest.

Tokom igre lopta je završila u vodi, pa su majka i sin otišli na kanu. D
ejvid MekKin rekao je da su otišli predaleko i da nisu mogli da se vrate.

- Sa dubokom tugom delim vest da se potraga za mojom voljenom ćerkom Mejvi unukom Gideonom pretvorila iz spašavanja u potragu za telima, rekla je Ketlin Kenedi Taunsendu izjavi za USA Today u petak uveče.

"
Mejvje oduvek bila živahna", nastavilaje Kenedi Taunsend.

- Uvek si znao kad je bila u sobi. Njen smeh bio je glasan, neustrašiv i zarazan. Sve je radila svim srcem.Davala je najbolje zagrljaje, pevala glasno i uglas, plesala, svađala se ... Mejvje blistala ... Uloga koju je najviše cenila bila je uloga- rekla je Ketlin.

Neutešni muž D
ejvid MekKin detaljno je objasnio šta se tačno dogodilo.

"Bili smo u samoizolaciji u praznoj kući čiji je vlasnik bila Mevjina majka u zalivu Čespik, nadajući se da će to našoj deci pružiti više prostora nego što imamo kod kućeu Vašingtonu, etako da mogu da trče", rekao je.

- Nakon što su Gideon i M
ejvigrali loptomu blizini malog plitkog zaliva iza kuće, lopta je završila u vodi. Uvala je zaštićena, vetar i voda su mnogo tiši nego u zalivu. Krenuli su za loptom, ali vetar i plima nekako su ih „odneli“ u otvorenu uvalu. Pola sata kasnije primetio ih je neko sa kopna koji ih je video daleko od obale i pozvao policiju. Nakon toga, niko ih više nije video. Policija je pronašla njihov kanu ", rekao je MekKin.

M
ekKin je unuka pokojnog senatora R. F. Kenedija i kćerka bivše guvernerkeMerilenda KetlinKenedi Taunsend, a navodno je na mestu izvršnog direktora Svetske zdravstvene inicijative na Univerzitetu u Džordžtaunu.