Predsednik Rusije posetio zaražene koronom u ZATVORENOM delu bolnice: Putin ne bi bio Putin da nije odlučio da tamo ode

Novosti online

nedelja, 29. 03. 2020. u 20:48

Председник Русије посетио заражене короном у ЗАТВОРЕНОМ делу болнице: Путин не би био Путин да није одлучио да тамо оде

AP Photo

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je na ruskoj televiziji posetu predsednika Rusije bolnici za obolele od virusa korona u Komunarki
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je na ruskoj televiziji posetu predsednika Rusije bolnici za obolele od virusa korona u Komunarki kod Moskve, ističući da Vladimir Putin ne bi bio to što je da nije odlučio da poseti bolnicu, uključujući i njen zatvoreni deo.

U emisiji „Moskva.Kremlj.Putin“ na TV stanici „Rusija 1“ Peskov je rekao da je poseta bila potpuno neočekivana i da nije unapred pripremana.

„Znate da je to u njegovom stilu, da on sam uvek više voli da se sopstvenim očima uveri kako stoje stvari...Putin ne bi bio Putin da nije odlučio da tamo ode. A što se tiče opasnosti, sve mere predostrožnosti su bile preduzete“, rekao je Peskov, dodajući da su predsednika u zatvorenom delu bolnice pratili samo medicinski radnici.

U vezi s tim pojasnio je i da su predsednika telefonom snimali prvo jedna doktorka, pa potom medicinska sestra.

Za Putina je potpuno bilo nevažno u tom trenutku da li ga neko snima i kako to čini, dodao je on, a nama je bilo bitno da mediji vide šta je on tamo radio.

Inače, Peskov je na pitanja novinara prvi put odgovarao ne direktno već distanciono.

On je kasnije u izjavi za moskovski radio opovrgao tvrdnje da je počeo da radi „na daljinu“ zbog virusa korona.

Komentari (2)