Veliki gubici Turske u Siriji: U vazdušnom napadu poginulo 13 vojnika

NovostiOnline

24. 02. 2020. u 17:48

Велики губици Турске у Сирији: У ваздушном нападу погинуло 13 војника

Foto Tanjug / AP

Najmanje 13 turskih vojnika je poginulo u vazdušnom napadu na osmatračnicu turske vojske u sirijskom Idlibu, saopštio je turski vojni izvor
Najmanje 13 turskih vojnika je poginulo u vazdušnom napadu na osmatračnicu turske vojske u sirijskom Idlibu, saopštio je turski vojni izvor.

„Trinaest turskih vojnika je poginulo, dok je nekoliko povređeno u vazdušnim napadu na tursku osmatračnicu u selu Kansafra i Bara, provincija Idlib“, saopštio izvor.

„Al Arabija“ je ranije saopštila da su odredi turske vojske i sirijske opozicije izveli napad na pozicije sirijske vojske u provinciji Idlib.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da Turska nije ispunila čitav niz ključnih obaveza po pitanju rešavanja krize u Idlibu, a pre svega kada je reč o razdvajanju terorista od predstavnika opozicije.

Kako je rekao, tu se misli na razdvajanje predstavnika opozicije koji sarađuju sa Turskom i koji su spremni na dijalog sa Damaskom u okviru političkog procesa, od pripadnika terorističke organizacije Nusra front, koji se sada deklarišu kao pripadnici Hejat Tahrir el Šama.

Foto Arhiva VN

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Miki-Zg

24.02.2020. 18:32

Turski vojnici su u funkciji ofanzivnih dejstava džihadista protiv sirijske vojske ,države .Nisu ispoštovali sporazum -turska posla ,već se u državi Siriji ponašaju kao agresorska vojska-okupatori !

MAKLJAJ ASADE SVE SU TO TERORISTI

24.02.2020. 18:47

STA TRAZE ERDOGANOVI TERORISTI U IDLIBU? Previse se taj oberislamista i (su)osnivac IS (DAES-a) okurazio i prema Siriji i prema kurdima.

Pesterac

25.02.2020. 01:04

Pa zar i Rusi nisu Teroristi??? Pre nedelju dana ubili su u Bombardovanjima 300 civila!!!??? Koja ke razlika!!???