Prevareni ste, bogat je i ima 18 godina: Kruže teorije zavere o tužnom dečaku, skupljen veliki novac

Novosti Online

22. 02. 2020. u 14:53

Преварени сте, богат је и има 18 година: Круже теорије завере о тужном дечаку, скупљен велики новац

Instagram

Jaraka Bejls i ranije je postavljala snimke o svom sinu, postigavši bar izvestan stepen viralnosti u prošlosti, a nekoliko puta se pojavila i na australijskoj televiziji
Kada je majka Kvajdena Bejlsa, devetogodišnjeg dečaka patuljastog rasta iz Australije, objavila snimak svog sina na Fejsbuku na kojem plače i govori kako želi da se ubije nakon maltretiranja u školi, verovatno nije ni sanjala da će postati ovoliko viralan. Kako je za dečaka sakupljen veliki novac, odmah su počele da kruže i teorije zavere, a tiču se njegovih godina.

Jaraka Bejls i ranije je postavljala snimke o svom sinu, postigavši bar izvestan stepen viralnosti u prošlosti, a nekoliko puta se pojavila i na australijskoj televiziji kako bi podigla svest o stanju svog sina.

- Evo šta radi maltretiranje - napisala je majka u snimku koji je objavila na Fejsbuku, koji je od tada pregledan više od 24 miliona puta.

- Možete li molim vas da edukujete svoju decu, porodicu, prijatelje? - upitala je očajna majka.

Za manje od jednog dana stranica GoFundMe koji je kreirao američki komičar Bred Vilijams, a koji ima isti oblik oboljenja kao i Kvajden - ahondroplaziju - sakupio je više od 440.000 dolara od 19.000 različitih donora širom sveta.

Donacija će otići Kvajdenu i njegovoj majci kako bi posetili Diznilend u Kaliforniji, kako piše na toj stranici.

Čak se i glumac Hju Džekmen uključio i poslao poruku podrške dečaku. Snimak je postao viralan, i kao i kod svakog viralnog trenda, a posebno tamo gde ima novca, pojavile su se teorije zavere i počele da kruže društvenim mrežama.

Teorije zavere, kako prenosi Insajder, tiču se dečakovih godina i njegovog finansijskog statusa.

- Njegovo ime je Kvajden Bejls, ima 18 godina i zapravo je bogat i instagram zvezda. Prevareni ste - napisao je jedan korisnik na Tviteru.

Slične objave preplavile su Tviter u petak popodne, a korisnici raspravljaju da li je dečak u centru viralnog snimka dete ili je odrastao čovek koji se predstavlja kao dete.

U vreme kada je Insajder pisao članak, haštag #QuadenBayles bio je četvrti najviši trend na Tviteru.


Sličan skrinšot uzet sa Fejsbuka počeo je takođe da kruži Tviterom, a u njemu se tvrdi da Kvajden ima 18, a ne devet godina.
- Samo da znate, sve je prevario. On ima 18 godina, puno novca i svi su pali na to - napisala je žena na Fejsbuku.

Dodala je da ako neko misli da greši, neka joj pošalje link i objasni joj zašto greši.

- On je Instagram zvezda @kuadosss i izbrisao je titlove koji se odnose na njegov post o 18. rođendanu - navodi se dalje

Ne postoje dokazi koji sugerišu da dečak i njegova majka lažu

U intervjuu iz 2015. godine za australijsku emisiju "Studio 10" Kvajden je opisan kao dečak koji ima četiri godine.

- Kvajden Bejls je četvorogodišnji dečak iz Brizbejna. On je inspirisao neverovatnu kampanju kako bi podigli svest o dvarfizmu. Već je prošao kroz nekoliko operativnih zahvata uz veliku podršku poznatih ličnosti - rekao je voditelj emisije.

U klipu su govorili o prethodnom viralu dečaka iz oktobra 2014. godine.

- Tada su stvari počele da se menjaju kod nas - rekla je Kvajdenova majka u snimku koji je star skoro pet godina.


Bejls, koji na snimku izgleda puno mlađe nego na onom od pre dva dana, igra se sa igračkom dok njegova majka odgovara na pitanja. Intervju je na Jutjubu objavljen 12. aprila 2015. godine, što znači da ako je Kvajden tada imao četiri godine, u februaru 2020. godine trebalo bi da ima devet ili deset godina.

Jaraka Bejls ima istoriju objava o svom sinu, koji govore u prilog da je on dečak.

Jaraka je objavljivala fotografije i snimke svog sina na Fejsbuku od početka 2010. godine, u vreme kada je on rođen.

U jednom albumu u kojem se nalaze fotografije od 12. do 15. decembra 2011. godine, Kvajden slavi prvi rođendan. To znači da je Kvajden u decembru 2019. godine slavio svoj deveti rođendan.
U 2017. godini njegova majka objavila je još jedan album sa fotografijama koji navodno pokazuju proslavu njegovog sedmog rođendana. Postoji još jedan sličan album dečakovog petog rođendana, koji je objavljen 13. decembra 2015. godine.


Sve ovo pokazuje da dečak u centru novog viralnog snimka ima devet, a ne 18 godina.

Nakon što su počele da kruže teorije zavere o njegovim godinama, oglasila se i dečakova majka koja je istakla da su glasine lažne.

Na svom Fejsbuk profilu podelila je dva posta, a u jednom reperka Kardi Bi brani dečaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

МИЛОШ

22.02.2020. 15:06

Верујте више фејсу и инстаграму него себи и својим очима.